Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Finalklart i veterancuperna

Så har grundomgångarna i Svenska cupen V55 och V65 klarat av och vi har 8 lag i varje klass klara för finalspelet i Borås 22-23 oktober. Så här gick det till.

Svenska cupen V65
Här kom 21 lag till start och de var fördelade över tre spelorter: Gävle, Skövde och Falkenberg. I V65 spelas grundomgången som gruppspel och därför blev det lite olika mycket spel på de respektive platserna.
Gävle samlade 9 lag och de fördelades på två grupper. I grupp 1 gick Boulero obesegrade genom gruppspelet och vann därmed gruppen. Man vann samtliga möten med 4-1 och var klart bäst. Tvåa blev till sist Boden men det efter en rysaruppgörelse med Boulesjevikerna och 018. De tre lagen slog varandra, man fick räkna matchvinster och klotdifferens för att kunna utse tvåan, som alltså tog den andra finalplatsen i gruppen. I grupp 2 Vann Fagersjö samtliga sina möten och vann gruppen klart. Lika klara tvåor blev Malmköping som bara inkasserade en förlust och mot just då gruppvinanrna Fagersjö (1-4). Därmed kan vi konstatera att finallagen från Gävle är Boulero, Boden, Fagersjö och Malmköping.
I Skövde kom 6 lag till start. De fördelades på två grupper och här var det endast gruppsegrarna som tog finalplatser. I grupp 1 var Mariestadsboulearna rasande överlägsna och tog gruppsegern utan att förlora en enda match. I grupp 2 var det jämnare. Här slog Dalsjöfors, Tibro och Karlsborg varandra, men Dalsjöfors drog det längsta strået genom att krossa Tibro med 5-0 i det avgörande mötet. Mariestadsboulearna och Dalsjöfors alltså finalklara här.
Även i Falkenberg var det 6 lag som, fördelade i två grupper, gjorde upp om två finalplatser. i Grupp 1 slog lagen varandra, men Kärnan kunde via klara 5-0 mot Lillens vänner ta den första finalplatsen. i grupp 2 var hemmaklubben Falkenberg bäst, vann två möten och kunde avsluta med 3-0 (övriga matcher avbröts) mot Knuff. Kärnan och Falkenberg vidare till finalhelgen.

Svenska cupen V55
Här kom 27 lag till start och de var fördelade över tre spelorter: Sundsvall, Borås och Malmö. I V55 spelas grundomgången som direktutslagning (i år 16-del och 8-del) och därmed klarades allt spel av redan under lördagen.
I Sundsvall samlades 8 lag för att göra upp om två finalplatser. Boulero tog den ena, men där var motståndet som tuffast redan i 16-delen mot Skellefteå. Det var helt jämnt efter singlarna och Boulero skaffade sig sedan ett viktigt överläge via att vinna 2 av 3 dubblar. Därefter kunde man avgöra genom en klar vinst i mixedtrippeln och avancemanget till 8-del var klart. I 8-delen mot Njurunda var det sedan inget snack. 4-2 i singalrna följdes upp av segrar i alla 3 dubbelmatcher och därmed var finalbiljetten säkrad. Maria tog den andra finalbiljetten, men fick avgöra via tripplarna såväl mot Boden (16-del) som Fagersjö (8-del). Dock hade man övertaget inför tripplarna i båda mötena och kunde avgöra komfortabelt med storsegrar båda gångerna. Två favoriter i Boulero och Maria alltså klara för finalhelgen efter spelet i Sundsvall.
I Borås kom 11 lag till start och därmed 4 finalbiljetter. Trix gick direkt till 8-del och var förkrossande överlägsna mot Dalsjöfors. Inte en enda förlust i singlar och dubblar gav en plats i finalhelgen utan att behöva spela några tripplar. Nästan exakt det samma lyckades Boulebangers med. Motståndarna Borås petanque lyckades förvisso vinna 2 singlar, men när sedan "Bangers" vann alla tre dubblar var mötet över. Slottsskogen inledde mot Karlsborg. Det var helt jämnt efter singlarna, men via vinst i 2 av 3 dubblar och förkrossande 13-0 i en av tripplarna tog sig Slottskogen vidare till 8-delen. Här ställdes man mot Hällesåker och tog initiativet från start. 4-2 i singlarna och vinst i 2 av 3 dubblar gav samma utgångsläge som i 16-delen, och man avgjorde klart med att vinna en trippel med 13-2. Slutligen tog Varberg den sista finalplatsen. Man gick direkt till 8-del och slog där ut Lindome efter stabilt spel. Man avgjorde mötet genom att vinna den ena trippeln med klara 13-1. Därmed kan vi konstatera att Trix, Boulebangers, Slottsskogen och Varberg tog de fyra finalplatserna i Borås.
I Malmö gjorde 8 lag upp om 2 finalplatser. Lillens vänner inledde med en riktigt rysare i 16-delen mot Wendes. Här kom det att handla om den allrsa sista trippelmatchen och den tog Lillens vänner till slut hem med med 13-11. I 8-delen mot Tyringen tog man initiativet direkt och ledde hela vägen. I de avslutande tripplarna räckte det med en seger och där vann man med klara 13-0. La boule DÓr inledde mot Marieholm i 16-delen. Man hade ett klart övertag hela vägen, men avgjorde först via 13-6 i ena trippeln. I 8-delen blev det derby mot Malmörivalen Quatre boules. Även här hade man övertaget från start, även om det var klart jämnare matcher. Med ett övertag inför tripplarna krävdes en vinst och den bärgades med 13-6. Således Lillens vänner och La boule DÓr finalklara i Malmö.

Vill ni grotta ned er i alla resultat hittar ni dem via den här länken Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Finalhelgen för såväl V55 som V65 går av stapeln i Borås 22-23 oktober.

Publicerad: 2022-10-03

Senast uppdaterad: 2022-10-03

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se