Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Unga stjärnor spelar mästerskap

Det späckade mästerskapsåret 2022 kliver in i sitt slutskede när såväl U23- som juniorlandslaget ska spela mästerskap på Mallorca 6-9 oktober. Här har ni förutsättningarna.

Det är dubbla mästerskap när såväl U23 som junior drabbar samman på klassiska svenska semesterön och huvudorten Palma de Mallorca. Sverige är representerat i de båda pojkklasserna men inte bland flickorna och om det ska jag återkomma i slutet.

I U23 representeras Sverige av Rasmus Wirström (Boulero), Lucas Rudin (Sörbyängen), David Wiik (Kärnan) och Tim Duvenfelt (Boulero). Laget är starkt och får faktiskt ses som en av huvudfavoriterna. Naturligtvis är Frankrike en het guldfavorit men där bakom ska det kompetenta svensklaget definitivt ses som en kandiat till medaljerna.

I juniorklassen ställer Sverige upp med Nicolas Gonzalez Hedqvist (Sörbyängen), Vincent Weidmar (Sörbyängen), Adam Rudin (Sörbyängen) och Måns Davidsson (Tyringe). Starka ungdomsföreningen Sörbyängen har naturligtvis stark representation och laget har en högstanivå som kan räcka långt. Det ska bli mycket spännande att följa lagets framfart. Tidigare i höst presenterade förbundskapten Leo Brood Björk truppen i den här texten Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. på hemsidan.

För den som vill följa inledningen av mästerskapet rekommenderar jag La Liga Sport TV Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. En bit in i tävlingarna komme rockså sändningarna igång på Svensk boules Facebooksida.

Vill ni se alla trupper och lag ska ni klicka er vidaren till CEP:s mästerskapssida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Så var det då det här med att vi inte hjar några lag med i flickornas två tävlingsklasser. Det beror helt enkelt på att vi inte har tillräckligt stort underlag för att skicka lag. Det är naturligtvis beklagligt och något vi ser allvarligt på. Dock ska vi ändra på det och en del i förbundets framtida damsattsning kommer vara just att få underlag även i juior- och ungdomsklasserna till våra mästerksap. Här ska vi kraftsamla hela bopulesverige för att vända trenden och förändra situationen. I framtiden ska vi vara en stark kraft även inom våra yngre damspelare.

Publicerad: 2022-10-05

Senast uppdaterad: 2022-10-05

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se