Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Fantastiska ungdomar framme i EM-kvartsfinal

null

Båda de svenska landslagen som deltar i EM på Mallorca är vidare till kvartsfinal. Där kommer u23-landslaget att på nytt ställas mot Polen, som svenskarna besegrade i öppningsmatchen. Juniorlandslaget kommer att möta Monaco, som - precis som Sverige - förlorade den femte och sista grundspelsmatchen med 0-13. (Mot Frankrike, i Monacos fall. Sverige mötte Spanien.) Matchstart cirka 16:15.

De svenska lagen inledde med två vinster vardera (u23: Polen och Estland, junior: Ungern och Turkiet). Därefter förlorade u23-laget först mot Frankrike och därefter Portugal i en jämn kvällsmatch. Den sista grundspelsmatchen mot Spanien blev därmed avgörande. Och efter att ha legat under med 3-6 lyckades de unga svenskarna vända och vinna med 13-6. Därmed slog de ut spanjorerna och mästarskytten Jesus Escacho Alcarón ur EM på deras hemmaplan.

Juniorerna lyckades i sin tredje match besegra storfavoriten Frankrike på centercourt och var redan efter det klara för kvart. De därpå följande förlusterna mot Italien och Spanien spelade således mindre roll.

Kvartsfinalerna och Sveriges vidare EM-äventyr följer ni på Svensk Boules Facebooksida, där ni också kan se tidigare matcher.

Publicerad: 2022-10-08

Senast uppdaterad: 2022-10-08

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se