Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Finalklart i damcupen

Damerna har spelat grundomgången i Svenska cupen och vi har åtta lag klara för finalhelgen i Tyringe.

Finfina 33 lag kom till start i Svenska cupen dam. Det spelades grundomgångar på fyra orter. Så här gick det.

Malmö
Här kom åtta lag till start och därmed klev samtliga in i 16-delen. En av tävlingens allra största förhandsfavoriter, Coccinelle, inledde urstarkt mot Trelleborg. Efter 2-2 i singlarna avgjorde man redan med dubblarna. Man vann båda och därmed var avancemanget säkrat. I 8-delen mot Tyringe blev det lite tuffare. Det var helt jämnt efter såväl singlarna som dubblarna, men i den avgörande trippeln var Coccinelle klart starkast och vann med 13-2. Platsen till finalhelgen därmed säkrad.
Lillens vänner inledde med att svepa Simrishamn av banan. Inte en enda matchförlust och därmed var segern säkrad redan efter dubblarna. I 8-delen mötte man Höganäs, ett Höganäs som mycket överraskande slagit ut La boule D'Or med stora siffror i 16-delen. I 8-delen skulle det bli tuffare. Höganäs hade en 3-1-ledning efter singlarna, men då dubblarna slutade 1-1 skulle allt avgöras i trippeln. Här drog Lillens vänner det längsta strået och vann med 13-7. Därmed tog Coccinelle och Lillens vänner finalplatserna i Malmö

Lindome
Exakt samma förutsättningar i Lindome som i Malmö, åtta lag till start och alla inledde med 16-delar. Le Petit fick en lång i spännande da. I 16-delen fick man fightas rejält för att ta sig vidare. Mot Landvetter var det helt jämnt såväl efter singlarna som dubblarna och flera av matcherna var jämna och långa. I den avgörande trippeln var det stenhårt och tufft och man var ensamma kvar av 16-delarna när Le Petit till sist kunde avgöra och vinna med 13-11. I 8-delen stötte man på Hällesåker som hade avfärdat Slottsskogen relativt enkelt. 2-2 efter singlarna med sedan avgjorde man genom att vinna båda dubblarna. I 8-delen, som då började ganska sent, var det upplagt för en ny rysare för Le Petit. Efter 1-3-underläge efter singlarna kunde man snabbt vinna en dubbel med 13-1 och därmed skulle allt avgöras i trippeln. Här var Hällesåker starkast och vann med 13-6 och därmed var en plats i finalhelgen säkrad.
Sett till Lindomes resultat i grundomgångarna måste man räkna in dem till en av de stora favoriterna till slutsegern. Man förlorade bara en enda match totalt i 8- och 16-delen. I 16-delen mot Varberg gick man rent och avgjorde med dubblarna. I 8-delen mot Boulebangers förlorade man en singel men vann resten och därmed avgjorde man återigen med dubblarna. Således Hällesåker och Lindome klara för finalhelgen.

Sköve
Sju lag till start här. Sörbyängen fick kliva direkt till 8-delen medan övriga lag fick börja med 16-delar. 
Tjust inledde med att slå hemmaklubben Bonbon. Man hade 4-0 efter singlarna, men då Bonbon lyckades knipa en dubbel med 13-12 gick mötet till avgörande i trippeln. Där var Tjust överlägsna och vann med 13-1. Därmed skulle man få möta Sörbyängen och det här blev en fin fight som gick hela vägen till trippeln. Det var dock ett övertag för Sörbyängen hela vägen och de visade sig kört bäst i trippeln. 13-1 där och därmed var platsen till finalhelgen säkrad.
Karlsborg hade ett mycket märkligt möte mot Trix i 16-delen. Man hade 0-4 efter singlarna och en snabb förlust i ena dubbeln och det såg mörkt ut för dem. Men man hade lyckats vinna den andra dubbeln och därmed tagit mötet vidare till trippeln. Väl där blev det en riktig rysare, Karlsborg drog längsta strået och vann med 13-11. Därmed hade man vunnit mötet trots att man hade 2-5 i matcher. I 8-delen mot Tibro var det helt andra bullar. Efter 2-2 i singlarna kunde man avgöra hela mötet via att vinna båda dubblarna och säkra platsen till finalhelgen redan där. Sörbyängen och Karlsborg därmed vidare från Skövde.

Södertälje
Här skulle tio lag kommit till start, men via att 018 fick lämna WO blev det bara nio. Med nio lag fick också två lag spela 32-del.
Det var dock ingenting Maria behövde göra. I 16-delen mot Fagersjö kunde man avgör redan efter dubblarna. Helt jämnt efter singlarna men sedan vann stockholmarna båda dubblarna och tog sig vidare till 8-del. Där ställdes man mot Skellefteå och mötet blev spännande hela vägen. Det var fördel 3-1 efter singlarna för Maria, men då Skellefteå vann ena dubbeln stort stod det klart att allt skulle avgöras i trippeln. Med 13-10 där kunde Maria säkra en plats i finalhelgen.
Inte heller AIK behövde spela 32-del. I 16-delen mot Boulero avgjorde man redan i samband med dubblarna och förlorade bara en singel. I 8-delen mot Stockholmsrivalen TED blev det dock jämnare. Lagen vann såväl två singlar var som varsin dubbel och därmed skulle det avgöras i trippeln. Där var AIK starkast, vann med 13-9 och säkrade plats till finalhelgen. AIK och Maria därmed vidare från Södertälje.

Åtta lag därmed klara för finalhelgen i Tyringe som går av stapeln 29-30 oktober. Vill man grotta ned sig i samtliga resultat i grundomgångarna går det fint via den här länken. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad: 2022-10-10

Senast uppdaterad: 2022-10-10

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se