Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Veteranerna drabbar samman när cupmästare ska koras

Kommande helg, 22-23 oktober, drabbar lanets veteraner samman i Borås när mästare i svenska cupen ska utses i klasserna V55 och V65. Här har ni förutsättningarna.

Veteran 55

Här gör det åtta lagen upp i ett rakt cupspel. Lördag morgon inleds med kvartsfinaler som ser ut enlgt följande.
Maria vs Lillens vänner
Här är stockholmsklubben Maria favoriter, om de kommer med bästa laget. Med stjärnor som EM-silvermedaljörerna Peter Bengtsson, Leffe Bäckström, Simon Cohen och Kamel Bouro i spetsen får de anses som en av hela tävlingens favoriter. Men Lillens vänner är starka, så lätt och givet blir det inte.
Slottsskogen vs La boule D'Or
Ett på förhand ovisst möte. Malmögänget La boule Dór slog ut starka Quatre boules i grundomgången och får kanske ses som knapp favorit.
Trix vs Boulebangers
Här får starka V55-gänget Trix gälla som favoriter, speciellt som det ser ut att bli "sista kvällen med gänget" då flera duktiga veteranlirare lämnar till nästa år. Men, i "Bangers" finns kunskap och kvallitet nog för att välta favoriten, så se upp.
Varberg vs Boulero
Starka Boulero är numera favoriter i de flesta klasser inom boulen och får tillsammans med stockholmskollegan Maria ses som en av tävlingens huvudfavoriter. Kommer de med bästa laget blir de oerhört starka och Varberg får ses som klara underdog i mötet.

De fyra kvartsfinalvinnarna gör sedan upp i semifinaler senare under lördagen och efter en natts paus final under söndagen. Här hittar ni hela lottningen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Veteran 65

Den äldre veteranklassen inleder finalhelgen med cirkelpool som ser ut enligt följande.
Pool 1
Här drabbar Kärnan, Boden, Fagersjö och Dalsjöfors samman. Tävlingarnas sydligaste (Kärnan) och nordligast (Boden) lagets möts i första omgången liksom Fagersjö och hemmaklubben Dalsjöfors. Kärnan är som alltid superstarkt i den äldsta veteranklassen och får gälla som favoriter i poolen, men Fagersjö som runner-up. Men hur bra står sig hemmaklubben på hemmabanorna? Kan de utmana?
Pool 2
Boulero ställer upp även här och möter Malmköping i första omgången. Samtidigt gör Falkenberg och Mariestad upp i det andra mötet och på föhand är den här poolen väldigt jämn. Men Boulero vet vi är starka, tar de hem poolsegern?

Lördagen ägnas helt åt poolspelet och lagen som tar sig till semifinal fortsätter på söndagen. Här hittar ni hela lottningen och följer resultaten under helgen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Observera i i veteran 55 spelar man singlar, dubblar och tripplar i varje möte, medan veteran 65 spelar (endast) dubblar och tripplar.

För de som vill läsa igenom hur det gick i grundomgångarna kan ni klicka er vidare här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Publicerad: 2022-10-21

Senast uppdaterad: 2022-10-21

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se