Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Ungdomstouren omgång 3

Då var det dags igen! Ungdomstouren omgång 3. Omgång 1 som var planerad i april blev inställd. Omgång 2 hölls i Karlsborg i augusti. I omgång 3 välkomnades vi till Skövde av föreningen Club Boule BonBon som arrangör.

Vilken lyx att få komma till deras nya boulehall i den stora multiarenan. Sjutton ungdomar från nio olika föreningar var startklara för sju omgångar. Det var nio juniorer, tre yngre juniorer och 5 miniorer.

Nya spelpartners lottades efter varje omgång och på så sätt lärde ungdomarna att lära känna nya spelare.

Speldagarna varvades med övningar och ”skojtävlingar”. Här fick ungdomarna träna på att göra nedslag i ring, rullande lägg genom rör och höjdövningar och få kloten att stanna inom markerat område. Roliga övningar där priser taggade deltagarna att prestera.

Efter fyra omgångarna och ibland långa matcher var det dags för middag. Det blev en uppskattad pizzabuffe. Kvällen fortsatte sedan på arenans laseravdelning där vi fick testa vår prickskicklighet i alla dess former.

Ett 10-tal ungdomar valde att sova kvar i arenans anläggning och eftersom det fortfarande fanns energi kvar så fortsatte några spel på boulebanan eller i lugnare tempo med lite kortspel.

Dag 2 startade kl 9 och tre nya omgångar stod på dagordningen. Det blev en tuff kamp ändå in i slutet och den sista matchen blev också den avgörande. I toppen var det tajt med båda vunna matcher och ibland endast något klotdiff som skiljde spelarna åt. När vinnaren skulle koras stod det klart att Tobias Gaudin från Eskilstuna tog hem guldplatsen, Tuvali Berg från Tidaholm Silver och Leonel Gonzalez Hedqvist från Örebro Brons.

Vad tar vi då med oss från omgång 2? Till antalet var det flera deltagare än i omgång 1, vilket vi får hoppas är en trend som fortsätter. Flera nya spelare introduceras på ett positivt sätt in bouletävlingssammanhang. Det går att spela boule tillsammans även fast man kommer in med olika förutsättningar. Det går att vinna priser även fast det inte blir en medaljplats.

Vi ser fram emot omgång 3 som hålls i Borås 3/12-4/12.

Ett stort tack riktas till arrangörerna i BonBon för ett fantastiskt fint arrangemang.

Resultat deltävling Skövde:

  • Tobias Gaudin (EBP)
  • Tuvali Berg (TBF)
  • Leonel Gonzalez Hedqvist (SÖR)
  • Andreas Roolf (LAN)
  • Moa Ingelstedt (TBG)

 

Totalställning:

Ungdomstouren Junior
 
 
 
 
Totalt
Andreas Roolf
LAN
8
Elias Roolf
LAN
7
Tobias Gaudin
EBP
7
Moa Ingelstedt
TBG
5
Elliot Grandin
EBP
4
Felicia Hansen Grip
CAR
2
Nicolas Gonzalez Hedqvist
SÖR
2
Engla Rosquist
TBG
1
Joy Emretsson Ström
UPS
1
Adam Rudin
SÖR
1

 

Ungdomstouren Yngre Junior
 
 
 
Totalt
Tuvali Berg
TBF
12
Charlie Grandin
EBP
10
Swann Gaudin
EBP
7
Alva Hansen Grip
CAR
2 

Ungdomstouren Minior
 
 
 
 
Totalt
Jael Roolf
LAN
8
Leonel Gonzalez Hedqvist
SÖR
6
Viggo Hammarfrid
LEJ
5
Ellie Andersson
TBF
4
Marcel Tooma
TBF
3


Publicerad: 2022-10-25

Senast uppdaterad: 2022-10-25

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se