Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Fantastiska Coccinelle vinner damcupen

Fantastiska Coccinelle från Malmö har redan haft ett storartat år och nu vinner man även Svenska cupen dam.

De vann Svenska cupen öppen tidigare i år och ska representera Sverige under europacupen i Frankrike. Nu vinner alltså Coccinelle från Malmö också damcupen och kan därmed summera ett fantastiskt år med två cupguld och en andraplats i elitserien.

Tighta matcher
Damcupen genomförs precis som öppen och V55 via direktutslagning. Coccinelles resa började med 16-del och 8-del under grundomgången i Malmö för några veckor sedan. Redan där klarade man av två tuffa motståndare i form av Trelleborg och Tyringen.
Under finalhelgen i Tyringe inledde man med att slå Hällesåker relativt enkelt i kvartsfinalen. Man skapade sig en klar ledning i och med singlarna och när man sedan vann båda dubblarna var saken klar utan att trippeln behövde spelas. I den efterföljande semifinalen mot Lillens vänner (som gick vidare från sin kvartsfinal efter wo av Maria) blev det betydligt tuffare. Lillens vänner hade ledningen efter singlarna (3-1), men när lagen sedan vann varsin dubbel skulle trippeln bli helt avgörande. Vid 12-10 till Coccinelle fick Lillens vänner ett gyllene läge att avgöra, men missade det och istället kunde Coccinelle triumfera med ytterligare en finalplats.
Finalmotståndarna Lindome hade haft en lättare väg till finalen. I grundomgången vann man såväl 16-del (mot Varberg) som 8-del (Boulebangers) överlägset och utan att behöva spela några tripplar. Samma sak i finalhelgens första omgång, kvartsfinalen, när man slog Karlsborg. Det var först i semifinalen mot Sörbyängen man behövde formera en trippeluppställning och även det löste man galant och vann den med 13-2.
I finalen hade Coccinelle övertaget direkt poängmässigt, men singlarna var ruggigt jämna och ovissa. 3-1 till Coccinelle efter singlarna gjorde att när Lindome vann den ena dubbeln med 13-10 avbröt man den andra (med Coccinelle i ledningen 10-2) då trippeln skulle bli avgörande oavsett resultat. Coccinelle vann sedan en, förvisso jämn, trippel med klara 13-7 och bärgade därmed cupguldet.


Mästarna från vänster: Annmarie Olsson, Jessica Johansson, Maria Wallman och Marie Nordh
OBS: fotot hämtat från Coccinelles Facebooksida.

Vill du grotta ned dig i fullständiga resultat klickar du dig vidare här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vill du se eftersändningar från finalhelgens spel klickar du dig vidre till förbundets Facebooksida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Publicerad: 2022-10-31

Senast uppdaterad: 2022-10-31

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118060 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se