Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Europacupen för klubblag i Saint-Yrieix-sur-Charente 10-13 november

Nu på torsdag startar Europacupen för klubblag och Sverige representeras av vinnarna i Svenska Cupen Öppen, Coccinelle PC.

Hur är det Joachim Andersson, är ni laddade och förberedda för helgen som kommer?
Vi är superladdade. Det känns riktigt kul att göra denna resa med klubben igen och vi ser alla fram emot det väldigt mycket. Formen för oss alla har varit god hela året och vi får hoppas den håller i sig en vecka till.

Vilka spelare reser ni ned med?
Marie Nord, Anne-Marie ”Tatta” Olsson, Thomas Wiede, Patric Larsson, Roger Söder, Poppe Frid, Ibrahim N’diaye och Joachim Andersson. Coach är Peter Johansson och även Annelie Kling Johansson är med.

Lottningen görs på plats, först på torsdag, är det någon klubb ni särskilt vill undvika eller kanske tvärtom gärna möter?
Tidigare har ju de lagen som senast var i semifinal hamnat i vars sin grupp. Nu spelar man tydligen poolspel i år. Men lagindelningen är troligen densamma. Frankrike, Belgien och Monaco har väldigt bra lag. Resterande lag är lättare att möta. Men nej, inget särskilt lag jag önskar möta. Möjligen Frankrike då. Det är alltid speciellt att möta dom.

Tävlingen spelas i Boulodrôme Gilbert Louis, en hall som har ett rykte om att vara ganska rejält kall, något förra årets svenska representanter Tempête Club de Pétanque fick erfara, är det något ni förberett er på?
Nej, men vi bor ju inte i världens varmaste land heller. Så vi borde stå bättre pall för den utmaningen än många andra lag i turneringen.

Vi kommer att kunna följa er då ni kommer att sända via förbundets Facebook-sida, är det något särskilt vi skall hålla utkik efter, någon spelare som visat fin form det senaste?
I klubben tycker jag samtliga visat bra form hela året. Om Patric visar upp samma skytte som under SM i Jönköping borde hela världen titta på och njuta. Men där finns ju en speciell spelare på plats. Philippe Suchaud i franska laget. Han har väldigt många VM-guld och är han i form är det bara att njuta och hoppas man får möta honom.

Kanske kommer vi här hemma även att skymta ett annat bekant ansikte, på plats med ett domaruppdrag finns även Roger Smedenfeldt.

Vi önskar Coccinelle PC stort lycka till!

Publicerad: 2022-11-09

Senast uppdaterad: 2022-11-09

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se