Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Dopinglistan uppdaterad

Som aktiv idrottsutövare är det en nödvändighet att hålla sig uppdaterad i idrottens dopingarbete. För just boulen är det kanske sällan anledning att höja på ögonbrynen, men inte desto mindre har man ansvaret att hålla koll.

På förbundsnivå är arbetet mot doping sedan länge på agendan. Frågan hanteras löpande på varje förbundsstyrelsemöte och vår generlsekreterare representerar sporten på utbildningar och konferenser. Alla ledamöter i förbundsstyrelsen ska minst en gång om året genomgå e-utbildningen Ren vinnare Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. för att hålla sig uppdaterad på omrdet. Samma sak gäller för den som vill ingå i någon av landslagstrupperna. Ren vinnare är också något vi rekommenderar att landets utövare, ledare och förtroendevalda går igenom. Denj är mycket pedagogisk och läraorik, innehåller ett slutprov och premieras med ett diplom efter avklarad utbildning. Det är ett mycket enkelt sätt att fortbilda sig och dessutom intressant på många sätt.

Värt att tänka på för boulespelare är att det inte helt ovanliga läkemedlet betablockerare finns med på dopinglistan. Betablockerare påverkar hjärtats funktion och har en avstressande inverkan på kroppen, något som definitivt påverkar prestationen i precisionsidrotter likt boule. Från och med 2024 kommer även drogen/läkemedlet tramadol tas upp på dopinglistan.

För den nriktigt intresserade rekommenderar vi att läsa vidare på svensk idrotts dopingorganisations hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., samt på internationella dopingorganisationen Wadas hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Publicerad: 2022-11-19

Senast uppdaterad: 2022-11-19

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se