Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Fin femteplats för Coccinelle i Europacupen

10 till 13 november avgjordes den 24:e upplagan av Europacupen i Boulodrome Gilbert LOUIS, belägen i Saint-Yrieix-sur-Charente strax utanför Angouleme. Vi har fått en rapport från det svenska laget.

Årets segrare blev överlägsna Pétanque Arlancoise där storspelarna Philippe Suchaud, Angelique Colombet, Antoine Cano, Steeven Chapeland och Zvonko Radic huserar.I finalen mötte dom fjolårsfinalisterna Club Bouliste Monégasque från Monaco. Även dom har stora stjärnor i form av Franck Millo, Aurélia Blazquez Ruiz, Eric Motte och Jean-Pierre Lelons. Finalen blev en uppvisning från det franska laget som segrade med 16-2 och tripplarna behövdes aldrig spelas.

 I semifinalerna mötte det franska laget cupmästarna från Schweiz. Även detta möte var avgjort innan tripplarna och resultatet skrevs till 17-4, trots att t ex Philippe Suchaud förlorade sin singel mot Dan Taton med 12-13. Monaco mötte i sin semifinal Nederländernas cupmästare, som tagit sig dit via bland annat en gynnsam lottning i kvartsfinalen. Där ställdes de nämligen mot Kroatien, kroaterna som fick en frisläng i åttondelen och gick direkt till kvartsfinalen, en kvartsfinal som slutade 18-0 i nederländsk favör. Semifinalen vann dock monegaskerna med 19-7. Svenska Matilda Boström spelar i det nederländska laget och Matilda vann sin singelmatch mot Aurélia Blazquer, som är regerande världsmästare i damdubbel.

 Hur gick det för Sveriges representant Coccinelle Pétanque Club då? Jo, i Coccinelles sjunde deltagande i Europacupen lottades vi in i pool 4 tillsammans med Boule Hedebo från Danmark samt cupmästarna från Slovenien respektive Lettland.

 Coccinelles första motståndare i poolen blev ”grannarna” Boule Hedbo med ett helt gäng landslagsspelare. Ett möte som troligen skulle avgöra vilket lag som skulle bli 1:a respektive 2:a i pool 4. Efter singlarna var det precis så jämnt som siffrorna visade. 3-3 i matchvinster och poängställningen 6-6. Dubblarna skulle alltså avgöra vem som skulle ha en fördel i tripplarna, och Coccinelle drog det längsta strået i dubblarna efter att ha segrat i två av de tre dubblarna. 12-9 i poäng och det skulle därmed räcka att Coccinelle vann en av de två återstående tripplarna. Den öppna trippeln segrade med 13-5 och mötet slutade med 17-9 och Coccinelle ställdes därmed mot slovenerna i vinnarmatchen då de slog letterna med 25-6.

 Boule Hedebo segrade mot Lettland med 19-2 och skulle möta förloraren i mötet mellan Coccinelle och Slovenien. Efter singlarna hade Coccinelle fördel då vi segrade i fyra av sex singlar och ställningen inför dubblarna var 8-4. Vinst i samtliga dubblar och mötet skulle vara avgjort, men så blev det inte. Slovenerna vann en dubbel och båda lagen hade möjlighet att segra efter tripplarna. Dock fördel Coccinelle som hade ledningen 14-7 och enbart behövde vinna en av trippelmatcherna för att gå segrande ur mötet. Ännu en gång avgjorde den öppna trippeln mötet med en relativt snabb seger 13-5 och Coccinelle var klara för åttondelsfinal efter 19-7 i mötet.

 I åttondelsfinalen stod det tjeckiska laget för motståndet och när singlarna var avgjorda hade Coccinelle ledningen med 8-4, trots två 12-13 förluster. Klar fördel Coccinelle igen och vid seger i samtliga dubblar skulle klubben vara klar för kvartsfinal. Poppe Frid och Ibrahim N’diaye var först ut med sin seger och Coccinelle hade nu utökat sin ledning till 11-4. Joachim Andersson och Thomas Wiede kom inte riktigt in i det och man bytte ut Thomas mot Roger Söder vid ställningen 5-10. Efter mycket kämpande och lite tur i sista rundan lyckades Joachim och Roger vända matchen till seger med 13-11. I sista rundan har den tjeckiske skytten tre klot kvar och skjuter för match, men han missar de två första och blir sned på det tredje och drar ned lillen i banan och där har Coccinelle två klot och vinner matchen. 14-4 i mötet och mixeddubbeln med Patric Larsson och Marie Nordh skulle kunna avgöra mötet vid seger. Efter en lång match, men med ledning i stort sett hela vägen, vinner till slut Coccinelle med 13-12, även denna gång efter missade tjeckiska matchlägen. Coccinelle klara för kvartsfinal efter 17-4 mot Tjeckien!

 I kvartsfinal väntade då de spelskickliga cupmästarna från Schweiz. Efter singlarna vägde mötet helt jämnt, 3-3 i vinster och 6-6 i poäng. I de öppna dubblarna blev lagen dock överkörda med 13-4 och 13-3 och mixedmatchen avbröts då den saknade betydelse. Vi var nu tvungna att vinna båda tripplarna för att avancera till semifinal. Vi fick dock se oss besegrade av ett väldigt spelskickligt lag, mixedtrippeln förlorade matchen med 6-13 och öppna trippeln avbröts vid ställningen 5-7. Mötet slutade 6-17 och vi fick nöja oss med en delad femteplats denna gång.

 Resan till och från Angouleme i Frankrike gick allt utom smärtfritt. Hade vi inte haft Ibrahim N’diaye med oss hade vi aldrig kommit med tåget från Paris till Angouleme. Han ringde vänner som dök upp på tågstationer och hjälpte oss vidare dit vi skulle. Detsamma på hemresan, även om vi då hade lite mer tid på oss. Bästa möjliga reseledaren! Maten som vi förbeställde genom arrangören var inte den bästa, men arrangören sålde baguetter, kebab, korv och hamburgare med pommes, så det var den maten man levde på under dagarna på arenan. Hotellet var helt okej och de flesta deltagarna bodde i samma kvarter.

 Vi passar på att tacka alla som följde oss och tittade på sändningarna vi fick till. Nu lite vila innan nästa år snart drar igång igen.

En stolt ordförande för Coccinelle PC,

Joachim Andersson

 

 

COCCINELLE vs BOULE HEDEBO, DANMARK 17-9

D1: Marie Nordh vs Noon Geffenblad 6-13

H1: Thomas Wiede vs Morten Junge 5-13

H2: Joachim Andersson vs Daniel Presutti 13-7

H3: Roger Söder vs Morten Saxild-Hansen 13-10

H4: Patric Larsson vs Lasse Dithmar 13-5

H5: Ibrahim N’diaye vs Anders Erlandsen 9-13

 

Mix: Marie, Patric vs Maria Saxild-Laursen, Morten Junge 13-6

H1: Joachim, Thomas vs Morten Per Laursen, Daniel Presutti 13-5

H2: Roger, Poppe Frid vs Anders Erlandsen, Lasse Dithmar 2-13

 

Mix: Marie, Roger, Patric vs Noon Geffenblad, Daniel Presutti, Morten Junge 0-0

H1: Ibrahim, Joachim, Thomas vs Anders, Erlandsen, Lasse Dithmar och Morten Saxild-Hansen 13-5

 

COCCINELLE vs SLOVENIEN 19-7

D1: Anne-Marie Olsson vs Darinka Kujavec 5-13

H1: Thomas Wiede vs Dragan Antonijevic 13-6

H2: Joachim Andersson vs Dragan Kutlacic 13-4

H3: Roger Söder vs Sašo Letnikoski 4-13

H4: Patric Larsson vs Gregor Sever 13-6

H5: Ibrahim N’diaye vs Rok Mihic 13-2

 

Mix: Marie, Patric vs Darinka Kujavec 13-3

H1: Joachim, Thomas vs Gregor Sever, Sašo Letnikoski 5-13

H2: Ibrahim, Poppe vs Rok Mihic, Dragan Kutlacic 13-0

 

Mix: Marie, Roger, Patric vs Mojca Matjetic, Gregor Sever, Rok Mihic 0-0

H1: Ibrahim, Joachim och Poppe vs Dragan Antonijevic, Dragan Kutlacic, Sašo Letnikoski 13-5

 

COCCINELLE vs TJECKIEN 17-4

D1: Marie Nordh vs Katarina Frankova 12-13

H1: Thomas Wiede vs Petr Moravek 13-4

H2: Joachim Andersson vs Petr ml. Vavrovic 12-13

H3: Roger Söder vs Petr Fafek 13-9

H4: Patric Larsson vs Michal Zdobinsky 13-8

H5: Ibrahim N’diaye vs Jakub Konsel 13-2

 

Mix: Marie, Patric vs Katafina Frankova, Michal Zdobinsky 13-12

H1: Joachim, Thomas vs Jacob Konsel, Petr Moravek 13-11

H2: Ibrahim, Poppe vs Petr Fafek, Petr ml Vavrovic 13-6

 

COCCINELLE vs SCHWEIZ 6-17

D1: Marie Nordh vs Anne-Marie Bontemps 7-13

H1: Ibrahim N’diaye vs Theo Vars 13-8

H2: Joachim Andersson vs Dan Tanton 10-13

H3: Patric Larsson vs Alexandre Utz 13-10

H4: Roger Söder vs Patrice Mievre 13-9

H5: Poppe Frid vs Joseph Molinas 5-13

 

Mix: Marie, Patric vs Anne-Marie Bontemps, Franck Mondange 4-5

H1: Joachim, Thomas vs Dan Taton, Alexandre Utz 4-13

H2: Poppe, Ibrahim vs Patrice Mievre, Joseph Molinas 3-13

 

Mix: Marie, Roger, Patric vs Anne-Marie Bontemps, Alexandre Utz, Dan Taton 6-13

H1: Poppe, Joachim, Ibrahim vs Patrice Mievre, Joseph Molinas, Franck Mondange 5-7

Publicerad: 2022-11-22

Senast uppdaterad: 2022-11-22

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se