Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Årets sista deltävling i Ungdomstouren 2022

3 - 4 dec var det dags för finalspel i Ungdomstouren 2022, Eskilstuna Boule Petanque (EBP) var arrangörer och tillsammans med UNK genomförde de den fjärde och sista deltävlingen under ett intensivt dygn i Munktell arenan i Eskilstuna.

UNK passar på att tacka Eskilstuna Boule Petanque för allt de gjort. Det kom ett relativt sent avhopp från en tilltänkt arrangör och EBP tog med kort varsel på sig ansvaret. De har med flaggan i topp, tillsammans med UNK, löst arrangemanget på ett fantastiskt sätt.

Ungdomstouren har pågått under 2022 och skulle bestå av 4st deltävlingar, första deltävlingen blev tyvärr inställd så i verkligheten blev ungdomstouren 2022 3st deltävlingar. Utöver den sista deltävling i Eskilstuna så har UNK också fått mycket hjälp av föreningarna Carl XIV PC i Karlsborg och Club Boule Bonbon i Skövde för att kunna få ihop helheten.

Totalt har 21st ungdomar mellan 10 och 17 år deltagit på touren, 13st av dessa har deltagit på samtliga deltävlingar. Ungdomstouren är till för alla ungdomar mellan 7 och 23 år. Det krävs igen licens, ungdomstouren har propagandasanktion så verkligen alla kan och får vara med. UNK har stora förhoppningar om att det skall kunna bli fler deltagare och inte minst lite U23-ungdomar nästa år.

Under finalhelgen i Eskilstuna fanns 14st ungdomar på plats för att tävla om de åtråvärda vandringspriserna. 6st matcher spelades och efter massor av spänning, bra spel, trevligt umgänge och gemenskap så korades en vinnare i varje klass. Vinnarna av deltävlingen i Eskilstuna visade sig också bli de som vann totalt i ungdomstouren.

Segrare i Juniorklassen blev Andreas Roolf, Landvetter Boule Club

Segrare i Yngre Juniorklassen blev Tuvali Berg, Tidaholms Boule Club

Segrare i Miniorklassen blev Jael Roolf, Landvetter Boule Club

Alla ungdomar som har deltagit har blivit segrare på något sätt, alla har fått med sig något hem och upplevelsen, bra spel med andra trevliga ungdomar och på köpet många nya ”boulekompisar” är något de aldrig kommer att glömma.

Vi ser med stor tillförsikt fram emot ungdomstouren 2023 där vi har unika möjligheter att få våra ungdomar att trivas och bli fler. Vi hoppas på samarbete med flera fantastiska föreningar som vill hjälpa oss i UNK och skapa bra event för våra ungdomar där de kan utvecklas och bli framtida duktiga boulespelare.

Publicerad: 2022-12-08

Senast uppdaterad: 2022-12-08

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se