Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Seriespelet 2023 bjuder på nyheter

Under tävlingsåret 2023 kommer en del förändringar att märkas. En sådan förändring är hur seriespelet genomförs.

Seriespelet är ett av förbundets mest uppskattade arrangemang bland landets boulespelare. Dessutom har landets kommuner och destinationsbolag fått upp ögonen för boulesporten och det har öppnat nya dörrar och möjligheter. Under 2023 kommer seriespelet att genomföras genom två stora sammandrag där alla föörbundsdivisioner samlas på en och sammat plats.
- Det finns flera fördelar i det här upplägget, men det främsta är att vi skapar en större sammanhållning och känsla kring seriespelet, säger Svenska bouleförbundets utvecklingsansvarige, Mattias Thorell.
- Vidare blir det enklare att förhandla fram förmånliga hotellpriser för deltagarna, en starkare organisation rent genrellt när det komemr till servering och service, fortsätter han.
Mattias tjänst har under hösten utvecklats till att innefatta hela förbundets tävlingsverksamhet och inte bara SM. Det är han tillsammans med förbundets tävlingskommitté som drivit på arbetet med att utveckla arrangemangen och tävlingsverksamheten.
Onsdag 15 december runt lunchtid kommer 2023 års spelorter att presenteras via en livesändning på Faacebook.
Avslutningsvis för förbundet diskussioner med deltagande föreningar i division 2D, såväl i veteran som öppen, då deltagande lag där i stor utsträckning kommer från den norra landsändan. Det skulle potentiellt kunna bli väldigt långa och kostsamma resor för dess föreningar och möjligtvis bryts de ur sammandraget och spelar på annan ort.

Publicerad: 2022-12-11

Senast uppdaterad: 2022-12-11

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118060 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se