Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Svenska Cupen inleds

placeholder

En av årets allra mest prestigefyllda tävlingar inleds helgen 14-15 januari, nämligen Svenska Cupen Öppen. Här har ni förutsättningarna.

Precis som traditionen bjuder är Svenska Cupen Öppen kvalet för deltagande i Europacupen, boulens svar på fotbollens Champions League. För att ta sig dit måste man vinna tävlingen och vägen dit är lång och snårig. Helgen 14-15 januari inleds just den vägen och det blir spel på fyra orter: Uppsala, Eskilstuna, Lindome och Malmö. På samtliga orter börjar man redan med 32-del i och med att spelformen är direktutslagning.

Uppsala

Här gör nio föreningar upp om de två platserna till finalhelgen i Skövde. Sitting Boule möter hemmaklubben 018 i 32-delen, övriga föreningar kliver in i 16-delen. Sibirien och Boulero lär vara förhandsfavoriter till finalhelgen, men ryktet säger att Sibirien har ett decimerat manskap lagom till finalhelgen. Läge för Boo eller Fagersjö att skrälla?

Resultat Uppsala Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Eskilstuna

Även här gör nio föreningar upp om två platser till finalhelgen. Tjust och Maria kliver in i 32-delen, övriga i 16-delen. Här kan det bli svintufft om den ena platsen. TED får ses som favoriter till den första platsen, men om den andra kommer Maria, Rabeloub och Sörbyängen fightas till mållinjen. Kanske ändå stor fördel Rabeloub om de ställer bästa laget på banan?

Resultat Eskilstuna Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Lindome

Nio lag gör upp om två finalplatser. D E la Boule möter Pomme de Pin (de senare kvartsfinalister i fjol) i 32-delen, övriga kliver in i 16-delen. På förhand får Lindome och Trix ses som favoriter, men Boulebangers har fått förstärkningar i år och kan utmana på Trixsidan.

Resultat Lindome Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Malmö

Nio lag här också. La Boule D'or och Tyringe kliver in i 32-delen, övriga i 16-delen. Här kan det slå gnistor från första början. Titelförsvararen Coccinelle är favoriter att ta den ena finalplatsen, så hade även La Boule D'or varit men de möter Malmöantagonisten Coccinelle redan i 16-delen. Därmed får Kärnan bära favoritskapet till den andra finalplatsen, men det kommer sannolikt bli flera fina fighter i Malmö.

Resultat Malmö Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Live, live, live

På flera spelplatser kommer det bli livesändningar och allt sänds på Svensk Boules Facebooksida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Klicka dig vidare dit om du vill kolla live eller till hemsidan om du hellre vill spana in kompletta resultat.

Nu kör vi!

Publicerad: 2023-01-14

Senast uppdaterad: 2023-01-14

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118060 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se