Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Kvartsfinalklart i Svenska Cupen Öppen

placeholder

Det blev stenhårda grundomgångar över hela landet när Svenska Cupen Öppen inleddes. När röken hade skingrats stod dock åtta föreningar kvar och de kommer fortsätta cupen under finalhelgen i Skövde 4–5 februari.

De första tre omgångarna i Svenska Cupen Öppen avgjordes på fyra olika spelplatser landet runt: Malmö, Lindome, Eskilstuna och Uppsala. De 36 anmälda föreningarna var snyggt och jämnt fördelade över de fyra spelplatserna, vilket innebar att några fick påbörja resan redan i 32-del. Men de allra flesta inledde med 16-delar och redan där brann det till rejält på några ställen.

Tuffa möten tidigt

Det var just i 16-delen La Boule D’or drabbade samman med titelförsvarande Coccinelle nere i Malmö. I ärlighetens namn skulle det på förhand kunnat vara en final, då båda föreningarna besitter oerhört slagkraftiga trupper. La Boule D’or har till exempel till i år bland annat förstärkt med Robert Ulfsson, medan Coccinelle bland flera plockat in Calle Strandberg och Annelie Westin. La Boule D’or visade sig vara starkast rakt igenom, även om mötet avgjordes först efter tripplarna. Man vann fyra av sex singlar, två av tre dubblar samt en trippel och det gav slutresultatet 19-12 och vidareavancemang till 8-del.

Skräll i Uppsala

Även om småländska Tjust är ett mycket stabilt gäng får man nog ändå kalla vinsten i 32-delen mot Maria för en skräll. Maria slutade till exempel fyra i den öppna Elitserien och var i final i veterancupen under fjolåret och det var just den starka truppen som stod på banan för kultgänget från Söder. Men Tjust slet på trots ett 1-5-underläge efter singlarna och vände på steken genom att vinna två av tre dubblar samt båda tripplarna. Dessvärre tog det sedan stopp i 16-delen mot Rabeluob (mer om dem nedan) men det förtar inte en fin insats trots allt.

Starka lag klara för final

Sammanfattningsvis har vi starka föreningar klara för finalhelgen i Skövde. Från Malmö kommer La Boule D’or och Kärnan. Kärnan imponerade trots att man tappat spelare som William Silfverberg och Simon Åkesson. Från Lindome kommer Lindome och Halmstad. Båda lagen gjorde starka insatser mot bra lag under sin resa fram till kvartsfinalplatsen. Från Eskilstuna kommer Têmpete Club de Pétanque (TED) och Rabeluob. TED imponerade kraftigt och behövde inte spela en enda trippel på de två möten man spelade. Rabeluob har förstärkt rejält inför säsongen och har plockat in nyss nämnda Silfverberg och Åkesson, men dessutom Ivar Liljegren och Leo Brood Björk. Man vann båda sina möten ganska klart, men avgjorde via trippelvinster för lag Ivar, Simon och rutinerade räven Andy Strandberg. Slutligen kommer Boulero och Sibirien från Uppsala. Boulero, för året förstärkta med Therese Ekengren, imponerade stort och vann båda sina möten utan att behöva spela någon trippel. Sibirien hamnade i jobbigt underläge mot Fagersjö i 8-delen, men visade moral och styrka när man vände båda tripplarna och tog sig vidare.

Arrangörens sammanfattning från Uppsala Pdf, 5.2 MB.

Arrangörens sammanfattning från Lindome Pdf, 50.8 kB.

Arrangörens sammanfattning från Malmö Pdf, 8.7 kB.

Fullständiga resultat hittar ni på Svenska Bouleförbundets hemsida och flera av matcherna livesändes under helgen och kan ses i efterhand på förbundets Facebook Länk till annan webbplats. sida.

Författare: Herman Thorell

Publicerad: 2023-01-18

Senast uppdaterad: 2023-02-03

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118060 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se