Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Finalklart i Svenska Cupen Öppen

placeholder

Svenska Cupen Öppen är i full gång under RF:s SM-veckan vinter i Skövde. Vi har klarat av kvarts- och semifinaler, och så här har det gått.

Stentufft från första klotet

Redan på morgonkvisten blev det tufft och jämnt när La Boule D'Or och Lindome drabbade samman. De två giganterna i svensk boule ställde namnkunniga lag på banan och det blev många fina fighter. Lagen vann tre singlar var och slog an tonen för resten av mötet. I de efterföljande dubblarna tog Lindome övertaget via att Henke Hugosson och Andreas Logg vann den ena öppna dubbeln och Stefan Giza och Daniel Larsson den andra. Däremellan stack Anette Ramm-Ericson (jösses vad bra hon spelade) och Mikael Larsson emellan med en LBO-vinst i mixeddubbeln, men trots det var det fördel Lindome inför tripplarna. Då tände skåningarna till ordentligt. Man var överlägsna i mixedtrippeln och vann så småningom även den öppna trippeln (återigen med en briljant Ramm-Ericson i laget) och vände på steken och nöp semifinalplatsen före ett besviket Lindomegäng.
I den efterföljande semifinalen ställdes LBO mot skånekonkurrenten Kärnan. Kärnan hade avfärdat Sibirien i kvartsfinalen efter dramatik (vinst 13-10 i den helt avgörande mixedtrippeln). Inledningsvis var LBO förkrossande överlägsna och tog en 10-2-ledning efter singlarna (bara förbundskapten Emil Nilsson vann en singel för Kärnan) och någonstans kändes det hela avgjort redan då. Förvisso vann Kärnan två nödvändiga dubblar och tog mötet till avgörande tripplar, men sedan var det aldrig något snack. Robert Ulfsson, Patrik Wiik och Fredrik Svensson var oövervinnliga och det fanns bara ett lag på banan. Ulfsson avgjorde med en fantastiskt fin ”back-kalle” och tog därmed sitt LBO till söndagens final.

Skrällande Halmstad räckte inte till mot Rabeluob

Rabeluob inledde mot Stockholmsrivalen TED (vinnare av svenska cupen öppen 2021). Det var jämnt och fint hela vägen, men med stjärnspäckade Rabeluob i förarsätet. 8-4 efter singlarna blev 14-7 efter dubblarna. TED hade ledningen i den öppna trippeln då Rabeluobs mixedtrippel med Mourad Ahmed Allam, Saga Wahlberg och Leo Brood Björk avgjorde mötet med klara 13-2. Semifinalklart för relativt nystartade Rabeluob.

I semifinalen trodde nog många att motståndarna skulle bli starka Boulero, men Halmstad ville annat. Boulero hade både 8-4 och 11-7 men tappade greppet i tripplarna. Enligt klubbens starke man, Ronny Blom, gav man bort matcherna inledningsvis.

- Ja, skänker man 10 poäng i mixtrippeln och 8 i öppna innan man börjar lira, ja då blir det svårt, skriver han på Facebook efteråt.

Nu blev det oerhört tight tillslut. Jimmie Olsen, Peter Oskarsson och Daniel Svensson vann den avgörande öppna trippeln med 13-12 efter att Svensson skjutit lillen död för 2 poäng i matchens sista omgång.

Så Halmstad istället för Boulero för Rabeluob i semin och här var det aldrig något snack. 10-2 efter singlarna (Tomas Finné tog den enda Halmstadvinsten) blev 16-2 efter att först Ivar Liljegren och William Silfverberg (vilket dubbellag) vunnit stort och sedan Simon Åkesson och Leo Brood Björk följde efter strax efteråt.

Fin final väntar

Storvinst för Rabeluob och nu väntar en spännande final mot LBO. Det är egentligen två helt olika lag som möts. Relativt nystartade Rabeluob har värvat friskt inför den här säsongen och har ett på pappret fruktansvärt bra lag. Men LBO bygger på andra värden och har spelare som varit föreningen trogen länge och bygger stommen på att vara sammansvetsade och tighta. Det ska bli oerhört spännande att följa finalen söndag förmiddag och ni alla kan göra det samma, oavsett om ni sitter framför skärmarna ute i landet eller är på plats i boulehallen i Skövde.

För fullständiga resultat, klicka dig vidare här (länk: https://docs.google.com/spreadsheets/d/18bFU5Gm1A0KUN3UcNIIIsQHNDO3KFotY6Q2bE7Wyu4w/edit#gid=0 Länk till annan webbplats.)

För att se lördagens sändningar i efterhand och söndagens final live, klicka dig vidare här (länk: https://www.facebook.com/svenskboule/ Länk till annan webbplats.)

Publicerad: 2023-02-05

Senast uppdaterad: 2023-02-05

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118060 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se