Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Rabeluob mästare i Svenska Cupen Öppen

Rabeluob

Under fjolårets debutsäsong blev det en semifinalplats i Svenska Cupen för nystartade Rabeluob. Den prestationen trumfade man i år när man tog hem slutsegern efter imponerande spel.

Finalen kom att bli en fin uppgörelse mellan nystartade Rabeluob och gamla anrika La Boule D'Or. Båda föreningarna har inför säsongen fått fina förstärkningar och under finalen var det de som klev fram och imponerade.

Jämnt singelspel
Det var helt jämnt efter de inledande singlarna, men man kunde ana att framförallt Ivar Liljegren hade prickat storformen. Han var omutlig långa stunder, men bjöds på hårt motstånd av Robert Ulfsson, ny för året i La Boule D'Or. Båda spelarna visade upp imponerande skytte, men till sist var det ändå Ivar som var den starkaste och vann ganska klart.

Svängigt i dubblarna

La Boule D'Or inledde dubblarna fint och hade övertag i de båda öppna dubblarna. Framförallt imponerade Fredrik Svensson och Patrik Wiik i den ”TV-sända” matchen. Ivar Liljegren fortsatte med sitt fina skytte och William Silfverberg imponerade med sitt läggspel, men trots det var det Fredrik och Patrik som förde matchen. De lät inte motståndarna imponera som de brukar, utan svarade med offensivt spel. Sakta med säkert vägde dock spelet över efter hand för de unga landslagsspelarna och de gick upp till en ganska klar ledning, 12-8.

Då skedde ett par avgörande situationer i de övriga två matcherna. Först vann Mourad Allam och Saga Wahlberg mixeddubbeln för Rabeluob, de slog Robert Ulfsson och Anette Ramm-Ericson med 13-7. I den andra öppna dubbeln klev Simon Åkesson av vid underläge 4-5 och det verkade göra susen. Efter att Leo Brood Björk klivit in (vilken bredd den här klubben har) släppte han och Andreas Strandberg (nestor Strandberg är tillbaka med besked) bara en poäng. I och med den segern fick vi som följde ”TV-matchen” inte se den till sitt slut, då den trots sitt imponerande och fina spel saknade betydelse. Fördel Rabeluob inför tripplarna.

Mixedlaget visade vägen

Det kom att bli Rabeluobs mixedtrippel-lag som visade vägen till cupguld. Simon Åkesson, Saga Wahlberg och Mourad Allam spelade oerhört väl i varenda runda och gjorde det konstant svårt för Mikael Larsson, Fredrik Svensson och Anette Ramm-Ericson. Vid 6-11 räddade Anette laget genom att skjuta lillen död och få till en ny omgång. Laget bytte in Andreas Halvorsen i ett sista försök att vända matchen, men det var aldrig något snack. Mourad fick äran att lägga in det sista klotet och vild glädje bröt ut på banan framför SVT:s kamerateam som var på plats och följde upplösningen.

Nu väntar Europa
Med segern i Svenska Cupen Öppen följer nu äran att få representera Sverige i Europacupen för Rabeluob. En segerrusig Saga Wahlberg konstaterade i SVT:s sändning att de borde ha en bra chans även där. Med förstärkningarna laget fått till i år finns mycket som talar för att laget, om man åker med bästa truppen, faktiskt kan vara med och utmana ordentligt.

Resultat från helgen hittar du här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Alla livesända matcher kan ses i efterhand på Svensk Boules sida på Facebook Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Publicerad: 2023-02-05

Senast uppdaterad: 2023-02-06

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118060 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se