Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Ungdomstouren, deltävling 1 genomfördes i Åstorp den 18 - 19/2

placeholder

Nu var det äntligen dags, 2023-års upplaga av ungdomstouren startade med deltävling 1 i Åstorp den 18 – 19/2.

Det dök upp 10st intresserade ungdomar som kämpade på boulebanorna. Under helgen spelades 8st matcher, både singel, dubbel och trippel. På ungdomstouren lottar och blandar arrangören vilt. Ungdomarna får prova på det mesta under ett intensivt dygn och alla hjälps åt med glatt humör. Mellan matcherna, när man inte åt av den goda maten, så genomfördes 5st andra små tävlingar. Det var olika typer av skytte och lägg tävlingar med fina priser till de stolta vinnarna.

Ungdomstouren är till för alla, nybörjare blandas med mer etablerade spelare och ungdomarna är fantastiskt duktiga på att ta hand om och hjälpa varandra. Här finns inget licenskrav, alla som är mellan 7 - 23 år är hjärtligt välkomna.

Det var Åstorps Björnbouleare som stod för arrangemanget denna gång och med Malin Kallbro i spetsen så blev det ett mycket väl genomfört ungdomsevent. UNK passar på att tacka för ett gott och bra samarbete, vi hoppas på fler intressanta upptåg i ungdomssammanhang även i framtiden.

UNK vill gärna samarbeta med fler föreningar när det gäller ungdomsevent. Passa på att höra av er till oss så kanske vi kan hitta något intressant projekt som passar. Vi tror inte ni kommer att ångra er. Jobba med/arrangera ungdomsevent är fantastiskt inspirerande och kul.

Varför inte ta tjuren vid hornen direkt?
UNK jobbar intensivt med att hitta arrangör till nästa deltävling den 29 – 30/4, hör av er om ni är intresserade, ungdomskommitten@svenskboule.se UNK kommer att hjälpa er på alla sätt

Under ett intensivt ungdomstoursdygn händer det ofantligt mycket, det är full fart och alla är uppspelta och glada. Gemenskapen och glädjen ungdomarna visar varandra är fantastisk, själva tävlingsmomentet blir nästan lite underminerat. Självklart vill man vinna, alla kämpar och gör sitt bästa och de som råkar förlora kan lätt visa lite frustration. Det underbara i kråksången är att alla ungdomar visar hänsyn och stöttar varandra oavsett vinst eller förlust. Själva boulespelandet är mestadels bländande bra. Ungdomarna lär sig och utvecklas tillsammans både på och utanför själva boulebanan.

Det som uppskattas mest verkar ändå vara upplevelsen att hänga runt med andra ”boulekompisar”. Bouleungdomar är tyvärr inte så bortskämda med att spela/vara tillsammans med kompisar som delar samma intresse.

Vinnare deltävling 1 i Åstorp blev Andreas Roolf LAN, tvåa blev Elias Roolf LAN och trea blev Engla Rosenqvist KÄV.

Nu släpper vi deltävling 1 och inriktar oss helhjärtat på nästa deltävling, hoppas många kommer och att det blir fortsatt lika kul som vi har haft i Åstorp.

Ungdomskommittén

Publicerad: 2023-02-27

Senast uppdaterad: 2023-02-27

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se