Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Årets spelare 2022 utsedda

placeholder

Det är nu klart vilka som utsetts till årets spelare 2022 och får ta emot stipendier till prins Bertils minne. Årets spelare 2022 är: i juniorklassen – Nicolas Gonzalez Hedqvist, i damklassen – Therese Ekengren, i herrklassen – Simon Åkesson, och i veteranklassen – Bosse Persson och Patrik Wiik.

Stort grattis! Väl spelat! Läs motiveringarna här nedanför.

Årets junior 2022
Nicolas Gonzalez Hedqvist

Nicolas Gonzalez Hedqvists motivation för träning och tävling är imponerande. Han anstränger sig för att utvecklas både genom att jobba på sina svagheter och att förfina sina styrkor. Han behärskar alla typer av lägg och kan skjuta hårt, vilket han har visat upp både på hemmaplan och vid internationella mästerskap. Nicolas är lugn och metodisk och en förebild för både yngre och äldre. Fortsätter han sin satsning kommer Nicolas att inom några år höra till de absolut bästa spelarna i Sverige.

Årets damspelare 2022

Therese Ekengren

2022 startade för Therese Ekengrens del med en satsning inför VM i Danmark i maj, detta VM följdes sedan av ett europamästerskap i damtrippel där Spanien stod värd.
Både under för-VM i Danmark och vid den spanska damdubbeltävlingen under landslagets träningsläger gjorde Therese framträdanden med riktigt fina resultat. Under VM i Danmark spelade Therese tillsammans med Annelie Westin i damdubbel och tillsammans med Simon Åkesson i mixdubbel – en nionde plats där, efter att ha slagits ut av regerande världsmästaren Thailand, får anses vara en trevlig merit att ta med sig framöver.

Under försommaren representerade Therese Sverige under dam-EM i Spanien tillsammans med Annelie Westin, Camilla Csapó och Linnea von Eggers Patron. Vid detta trippelmästerskap gjorde tjejerna väldigt fint ifrån sig och slutade på femte plats efter en snöplig förlust med 11–13 mot Israel – riktigt nära en efterlängtad medalj.

Under flera år har Therese visat att hon håller en jämn, fin nivå och hon jobbar hela tiden för att utveckla och utmana sig själv. Hon har ett jättefint år att se tillbaka på – framför allt då hon har representerat Sverige vid de olika mästerskapen.

Årets herrspelare 2022

Simon Åkesson

Simon Åkesson visar vilka resultat man kan nå genom en satsning inom boulen, ihärdig träning och aktivt tävlande. Under året har han – bland annat genom ett antal SM-medaljer och vinst i elitserien – visat att han tillhör den absoluta Sverigeeliten.

Den främsta anledningen till att Simon är årets spelare 2022 är ändå hans framgångar inom landslaget. Vid för-VM i Danmark (Sport Live Masters) stod han för riktigt fina prestationer och när det sedan var tid för själva VM lyckades Simon tillsammans med Ivar Liljegren ta sig till en niondeplats i världen. Simon spelade också mixdubbel med Therese Ekengren på VM och även där slutade Sverige på niondeplats efter att ha blivit utslagna av de regerande världsmästarna från Thailand. Simon Åkesson gör ett riktigt fint 2022 – inte minst i blågula kläder.

Årets veteraner 2022
Bosse Persson och Patrik Wiik

Klubbkamraterna Bosse Persson och Patrik Wiik har både tillsammans och var för sig svarat för svårslagna prestationer under året. Tillsammans med Jimmy Löf vann de trippelklassen i Tysklands stora, internationella tävling Holstentorturnier, Travemünde. De spelade också hem bronsmedaljer i såväl öppen som mixtrippel vid årets SM. Bosse tog dessutom SM-guld i dubbel medan Patrik knep ytterligare ett SM-brons – i singel. Bosse Persson och Patrik Wiik är årets veteranspelare 2022.

Publicerad: 2023-03-16

Senast uppdaterad: 2023-03-16

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118060 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se