Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Landslagskvalet för veteraner skall avgöras

placeholder

Knappt har sista klotet från grundomgångarna landat innan det är dags för finalhelg. En plats till veteran-EM i Albertville står på spel när de 16 finallagen drabbar samman i Varberg.

För två veckor sedan drog rekordstarka 55 lag igång sin vandring i Landslagskvalet när grundomgångarna spelades i Rimbo, Skövde, Falkenberg och Malmö. En sammanfattning går att läsa här. Under två speldagar sållades 16 lag ut för att spela finalspelet i Varberg och det är där vi är nu.

På förhand ser de ”gamla vanliga” starka ut såklart. Regerande mästarna Kolehmainen, Callderyd, Johansson och Falk är direktkvallificerade och ska räknas in bland favoriterna. Samma gäller för flera starka lag som tog sig vidare via grundomgången i Rimbo. Eller vad sägs om lag Duvenfelt, Mäkitalo och Terestchenko, lag Andersson, Vejdegren och Verhagen, och flerfaldiga vinnarna Bengtsson, Bäckström, Cohen och Landegren. Med flera, ska tilläggas. Ifrån Falkenberg hittar vi Söder, Wiede, Wiik och Persson. Naturligtvis hittar vi många bra lag bland övriga lag och helgen kommer bli en rafflande uppgörelse.

Tävlingen innehåller numera dessutom en udda joker. Tyvärr har ett lag tvingats stryka sig och förbundsstyrelsen har därför med kort varsel fattat beslutet att delta med ett styrelselag - bestående av Herman Thorell, Lasse Franck och Jimmy Bysell - för att trippelknocken skall få jämnt antal lag. Laget har förvisso inte åldern inne men konstaterar att de har krämpor som gör att de känner sig som minst 55+. Eftersom laget vid en eventuell vinst inte får delta i Frankrike kommer spelarna i så fall att ersättas av andra styrelseledamöter som möter kriterierna.

Under lördagen spelar de 16 lagen trippelknock (tre vinster och man är vidare, tre förluster och man är utslagen) och då ska hälften av lagen bort. På söndag morgon inleder man med dubbelknock (två vinster vidare, två förluster utslagen) och de fyra lagen som tar sig vidare därifrån spelar sedan semifinaler följt av final. Och vinnarna får alltså dra på sig landslagströjorna i Frankrike i september.

Du följer resultatrapporteringen via den här sidan. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Utvalda matcher sänds live på Svensk Boules Facebook-sida. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad: 2023-04-01

Senast uppdaterad: 2023-04-01

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118060 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se