Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Aktuella föreningsstöd

placeholder

Nu finns flera stöd som föreningarna och dess medlemmar kan söka. Ta chansen att utveckla er verksamhet med hjälp av dessa stöd.

Under en begränsad period, fram till 30 april kan man söka verksamhetsstöd IF 65+. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Det är sökbart för alla föreningar som har aktiva i åldern 65 år eller äldre. Syftet är att ge förening som bedriver eller önskar bedriva verksamhet där aktiva i åldern 65 år eller äldre deltar förutsättningar att utveckla den verksamheten. Riksidrottsförbundet behandlar inkomna ansökningar löpande och ”först-till-kvarn”-principen gäller. Stödet är på 3 000 kronor, men det kan också bli starten på en långsiktig satsning för föreningen, med stöd från förbund och RF-SISU distrikt.

Vidare kan man nu återigen söka återstartsstöd via Idrottsmedel. Det finns tre olika stöd, med olika inriktningar att söka. Föreningsaktivitet har bredast anslag, här kan man tänka sig många olika sorters aktiviteter som sökbara. Egentligen alla former av aktiviteter som syftar till att föreningen skall åter-rekrytera, nyrekrytera eller behålla medlemmar är saker som föreningarna kan söka för.

Utbildning syftar till att stötta de föreningar som har medlemmar som vill gå en utbildning till föreningens eller sportens gagn. Det kan till exempel handla om någon av alla de utmärkta utbildningar som RF SISU tillhandahåller, det finns kurser inom ledarskap, IT, ekonomi och mycket annat. Man kan också få stöd för att gå en tränar- eller arrangörsutbildning, och även den som vill bli domare kan söka stöd för såväl utbildning som domarutrustning.

Slutligen finns det en tredje sökbar inriktning, som är kopplad till förbundets damsatsning. Den som deltar på en av de utbildnings-/lägerhelger som nu börjat hållas runt om i landet kan söka detta stöd. Stödet skall, delvis, täcka kostnader kopplat till deltagande, så som anmälningsavgift och eventuella kostnader för resa och boende.

Avslutningsvis tipsar vi om ett kommande stöd. Från och med 30 april kan föreningar återigen söka Projektstöd IF Barn och Ungdomsidrott Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Det är ett stöd som förmedlas direkt från Riksidrottsförbundet och det syftar till att skapa förutsättningar för föreningar som vill utveckla sin barn- och ungdomsidrott. Boule är ett av tio förbund vars föreningar kan söka detta stöd, och projektsummor som beviljas är vanligtvis i storleken 5 000 – 25 000 kronor. Vi uppmanar verkligen alla våra föreningar som bedriver ungdomsverksamhet att tänka till och fundera på hur ni kan skapa utvecklande aktiviteter med hjälp av detta stöd.

Publicerad: 2023-04-05

Senast uppdaterad: 2023-04-05

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se