Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Ny förbundskapten U23

placeholder

Äntligen får också U23-landslaget en förbundskapten. Vi kan nu lämna beskedet att Dennis Duvenfelt tar den rollen från och med nu.

Dennis Duvenfelt är bosatt i Stockholm och tillhör klubben Boulero SSK. Han har själv en lång och gedigen erfarenhet som spelare – och spelar fortfarande både mycket och väl. Senast nu under DM-helgen kom han hem med inte mindre än tre guldmedaljer och ett silver.

– Till att börja med vill jag be alla våra unga spelare om ursäkt för att det har tagit sådan tid att tillsätta posten som FK för U23-landslaget, säger Lasse Franck som är landslagsansvarig i förbundsstyrelsen.

– Samtidigt är jag väldigt glad att den visserligen segdragna processen nu har fått ett så lyckat resultat. Dennis är inte bara en varm och klok människa, han är också en mycket kunnig spelare som upprepade gånger tidigare har visat att han dessutom besitter väldigt goda ledaregenskaper.
På hans meritlista finns, bland mycket annat, medverkan vid tre EM – och vid två av dessa fungerade Dennis som coach. Det blev svensk bronsmedalj vid båda tillfällena. Även Dennis tredje EM-framträdande slutade med bronsmedalj. Den gången var Dennis med som spelare, vid Veteran-EM 2016, och tilldömdes brons sedan det visat sig att Sveriges motståndare i kvartsfinalen hade fuskat sig till sin seger. Att detta sistnämnda EM spelades i Monaco, precis som årets U23-EM kommer att göra (i oktober), och att Dennis därmed känner till banor och omgivningar är naturligtvis ingen nackdel.

Hur många lag Sverige kommer att skicka till årets U23-EM återstår att se.

– Som alltid har vi ambitionen att skicka både ett pojk- och ett flicklag. Men det beror naturligtvis på spelarunderlaget och förra året nådde vi som bekant inte det målet, utan fick nöja oss med ett lag i EM, säger Lasse Franck.

Ytterligare en fördel med Dennis Duvenfelt som U23-ansvarig är att han känner till merparten av spelarna och att han har goda kontakter med Boulesveriges olika delar, så att hans möjligheter att på personnivå skaffa sig de kunskaper han ännu inte har är goda. Spelare i den aktuella åldersgruppen som är intresserade av att göra en landslagssatsning är förstås ändå välkomna att kontakta honom.

– Jag vill också betona att även om Dennis nu finns och har det huvudsakliga ansvaret för U23-landslaget är man också fortsättningsvis alltid välkommen att kontakta mig, säger Lasse Franck och avslutar: – Vi vill gratulera Dennis till utnämningen men inte minst också gratulera våra unga spelare till att nu ha fått en förbundskapten som är en av de bästa tänkbara.

Lasse Franck

Vice ordförande

Publicerad: 2023-05-27

Senast uppdaterad: 2023-06-17

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se