Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Laget till Herr-EM uttaget

placeholder

Till årets Herr-EM i Albertville åker Ivar Liljegren, William Silfverberg, Patrik Wiik och Simon Åkesson för att representera Sverige. Det annonserade förbundskapten Emil Nilsson i en livesändning på Facebook under fredagskvällen.

En av spelarna, Patrik Wiik, åker faktiskt lite i förväg eftersom han också var med i det lag som vann veteranernas landslagskval och Herr-EM föregås av Veteran-EM. Och redan i augusti åker hela herrtruppen till Travemünde för att ladda upp och delta i den stora tävlingen där.

– Simon har hållit en extremt hög nivå under två års tid. Han lägger också semester och tid på att åka till Frankrike och utvecklas inom boulen, vilket gynnar svensk boule, säger Emil Nilsson.

– Ivar lägger också ner enormt mycket tid på boulen. Det märks också i spelet och han är en klippa på alla sätt. William är oerhört stabil och en av de smartaste spelarna i Sverige rent taktiskt, fortsätter förbundskaptenen.

– Patrik Wiik ska ta hand om de här tre små vimsepellarna, skämtar Emil Nilsson.
– Patrik har trygghet, värme och vill alla i sin omgivning väl. Dessutom tränar han kanske mest i Sverige. Det är naturligtvis tufft att spela två mästerskap på varandra men i detta fall tror jag att det är en fördel. Då känner man till banorna och Patrik är lugn och trygg nog att kunna använda det på rätt sätt.

Publicerad: 2023-07-18

Senast uppdaterad: 2023-07-18

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se