Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

U23-landslagen till Monaco klara

placeholder

Förbundskapten Dennis Duvenfelt berättar här om uttagningarna han har gjort till årets U23-EM i Monaco den 12–15 oktober.

Hej Boulesverige!

Först av allt vill jag tacka er alla för alla fina ord och hejarop som yttrats efter att jag fått det hedervärda uppdraget som förbundskapten för U23-landslaget. Jag ska göra vad jag kan för att försöka leva upp till allt som sagts. Jag tar vid där Emil har slutat och jag ser fram emot ett fruktbart samarbete, inte bara med Emil och herr- och damlandslaget, utan även med Leo Brood Björk som är förbundskapten för juniorerna. I mästerskapsväg är det ju EM som finns för våra U23-spelare och jag är glad över att nu få presentera truppen till årets EM som går av stapeln den 12–15 oktober i Monaco. Jag är också stolt och glad över att vi i år åter skickar både ett herr- och ett damlag till mästerskapet. Truppen ser ut som följer:

Damer/tjejer

Frida Brage, Sörbyängen. Frida har spelat boule i många år och har efter ett studieår i USA återkommit till boulen i Sverige och tagit oerhörda steg framåt i sin utveckling och är i dag en av Sveriges bästa kvinnliga spelare, vilket gjort att hon i dag även har en plats i det öppna damlandslaget! Frida kommer att representera Sverige i precisionsskyttet.

Fanny Lindbäck, Kalix. Fanny kanske är okänd för många i Boulesverige, men jag har sett Fanny under många år på SM och i seriespelssammanhang. Fanny var med i årets skytte-SM och sköt fina 27 poäng i kvalet, vilket var bäst av damerna! Fanny har dessutom, precis som Frida, en mycket bra känsla i sitt läggspel.

Frida von Eggers Patron, Kärnan. Frida har ju som många av von Eggers Patron-släktet fått boulen i sitt DNA. Hon har i år intensifierat sitt spelande, gjort många fina resultat och visat vilken utomordentligt duktig läggare hon är. Det resulterar nu i en välförtjänt landslagsplats.

Lava Franck, Gothenburg Boule Bangers. Lava har ju även hon spelat i många år. Det har varit små uppehåll under åren, men nu så har lusten och träningsvilligheten tagit fart igen. Med sin känsla för spelet och sin känsla för laget kommer Lava att vara en mycket viktig tillgång för Sverige.

Herrar/killar

Lucas Rudin, Sörbyängen. Lucas kanske inte behöver någon större presentation – han har redan åtskilliga år som landslagsspelare i Sverige bakom sig och är en frekvent tävlingsspelare med många fina resultat i sitt bagage. Lucas deltog i laget som tog brons på EM i Mallorca och han kommer att vara en drivande kraft även i årets EM-trupp.

David Wiik, Kärnan. David är en av Sveriges mest träningsvilliga spelare och har tagit stora steg framåt de senaste åren. David var även han med i fjolårets EM-lag och med ännu mer erfarenhet och framgångar, och med sitt viktiga bidrag för lagkänsla, kommer David att vara en mycket viktig spelare för laget.

Sebastian Kallionpää, Boulero. Sebastian har även han haft ett litet uppehåll från boulen men har nu det senaste året återkommit och visat vilken duktig spelare han är. I Bouleros elitserielag har han varit fantastisk. Hans landslagsplats är välförtjänt och Sebastian kommer även att representera Sverige i precisionsskyttet.

Elliott Angselius, Carl XIV Johan. Elliott såg jag för första gången under alternativ-SM i Jönköping 2021, då han gick ända till final i singeln i öppen klass. Sedan dess har Elliotts utveckling tagit fart ordentligt. Elliott är precis som de andra väldigt tränings- och tävlingsvillig och jag är glad över att få presentera en landslagsdebutant i killarnas U23-landslag i år.

För övrigt är det ju omöjligt att vara coach för två lag samtidigt, så till årets mästerskap så är jag väldigt glad över att få välkomna Ronny Blom (Boulero) att vara den som tillsammans med mig kommer att coacha lagen under mästerskapet – och att fram till dess vara med i den teambuilding som kommer genomföras så att vi på bästa sätt kommer väl förberedda till EM!

Vänligen
Dennis Duvenfelt

Publicerad: 2023-07-18

Senast uppdaterad: 2023-07-18

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se