Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Sök medel till rekryteringsaktiviteter för barn och ungdomar i höst

placeholder

Till dig som förening finns det stöd för att till exempel arrangera prova-på dagar, delta på Idrottens dag eller göra skolbesök till hösten. Sista ansökan 15 september.

Idrottens dag

Den 29 september är det Idrottens dag. Det är en aktivitetsdag som RF arrangerar via sina RF-SISU distrikt tillsammans med skolor över hela Sverige. En dag med mycket rörelse och glädje för samtliga barn och ungdomar. Ni som förening har även chansen att starta igång samverkan med skolor, barn och Idrottsrörelsen. Ett tillfälle där ni som IF har all chans att kunna rekytrera in nya medlemmar. Syftet med Idrottens dag är att få fler unga att testa olika idrotter speciellt de som är minst aktiva barnen.

Varje deltagande skola planerar sin egen dag och blir en del av den stora helheten. Ta kontakt med ert RF SISU distrikt för att få veta mer och anmäla att ni vill vara med.

Prova-på aktiviteter

När ni deltar på Idrottens dag försök att ha gratis inplanerade prova-på aktiviteter till de barn och ungdomar som blivit intresserade. Att man exempel planera in minst en prova-på aktiviteter någon dag i veckan mellan en viss tid. Om ni har några fler prova-på tillfällen ökar chansen att nya medlemmar vill börja spela boule i föreningen. Ta kontakt med ert Idrottskontakten eller den som är projektledare till Idrottens dag. Säg att ni gärna vill ha hjälp med att göra ett utskick till föräldrarna om ert erbjudande. Se även till att sysselsätta föräldrarna och ge dessa möjlighet att lära sig spela boule.

Medel att söka

Vill er förening vara med på Idrottens dag, göra skolbesök, delta på något event, erbjuda ett antal gratis prova-på tillfällen eller någon annan form av rekryteringsprojekt kan ni söka Projektstöd IF. Ansökan sker via Idrottsmedel i IdrottOnline. Det är den sista ansökningsomgången för Projektstöd IF 2023. Ansökan stänger den 15 september.

Det ni till exempel kan få stöd för:

  • Kostnad för att arrangera ett antal gratis prova-på tillfällen (exempel bidrag till hallhyra, viss marknadsföring, ta fram tryckt material om föreningen, eventuellt ledararvode)
  • Ersättning för förlorad arbetsinkomst (vid deltagande på idrottens dag eller vid skolbesök)
  • Inköp av 2 paket mjuka klot (att ta med på Idrottens dag, vid skolbesök eller andra event där föreningen vill delta).

Genom stödet får ni möjlighet att anordna upp till fem stycken prova på-tillfällen om det handlar om samma lokal och är öppet för alla barn och unga. Om ni däremot ska ha prova på-aktiviteter på olika ställen, t ex om ni planerar att besöka fritidsgårdar kan ni söka för flera tillfällen eftersom det då är på olika ställen och ni träffar olika barn/ungdomar.

Länkar med mer information:
Projektstöd IF >>>
Information om Idrottens dag>>> Länk till annan webbplats.
Kontaktuppgifter RF SISU distrikten>>> Länk till annan webbplats.

 

Publicerad: 2023-08-10

Senast uppdaterad: 2023-08-15

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se