Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Boulero tar hem dubbeln!

placeholder

Årets seriespel är nu avgjort och i Elitserien lyckades fantastiska Boulero ta hem segern i både öppen och V55, något som är mycket ovanligt och inte har skett åtminstone de senaste 15 åren - kanske aldrig? Starkt jobbat att ha en så bred trupp!

I öppen klass var man ganska överlägsna och egentligen aldrig hotade, men i V55 avgjordes det först på söndagen i Ulricehamn där Quatre Boule kämpade på och stretade emot länge.

Ronny Blom, Boulero:

”Vi är såklart stolta och inser svårighetsgraden i att vinna båda serierna samtidigt. Kan bli svårt att upprepa en dubbel så vi njuter ordentligt av det just nu.

Den stora utmaningen har varit det långsiktiga arbetet att släppa prestigen. Vi har veteraner som spelmässigt platsar i öppna laget men vi har envist gått brett och till sist så har det blivit bra nivå på fler spelare så vi täcker in 2 bra lag. Idag jobbar alla klubb och lag istället för att ha en egen agenda, det har skapat vår bredd.

Jag tror inte heller på att bra lag bara blir till. Vi jobbar hela tiden på vad ett lag är, vad behövs från mig och vad behövs från dig i olika lägen och situationer. Vi jobbar medvetet med förberedelser och taktiska val, dom ska man som grupp/lag även kunna ändra på under en match och i det känner jag att gruppen tagit stora kliv.”

Ronny Blom har även varit UK och beskriver arbetet:

”I Västerås fick vi verkligen chansen att visa upp oss, en central spelplats mitt i stan i en otrolig miljö, med väldigt tuffa och utmanande banor. Café och restaurang sköttes av Rocklunda och restaurangtältet höll öppet hela kvällarna. Västerås Bouleklubb var en engagerad klubb som fick slita hårt med uppbyggnaden av området, vilket de gjorde med bravur. Det är precis så här vi vill visa upp oss och på så sätt göra oss mer kända som idrott.”

 

Ronny fortsätter:

”I Ulricehamn bjöd vädergudarna på en salig blandning, på lördagen öste verkligen regnet ner, medan på söndagen var det solsken och varmt. Spelplatsen, Lassalyckan, är perfekt för sport i allmänhet och boule i synnerhet. Allt var väldigt samlat, bra faciliteter och en lokal klubb som kunde erbjuda billigt fik, god service och närhet till allt.”

Div 1 södra Öppen
Karlsborg tog äntligen klivet upp i finrummet, något de verkligen jobbat med i många år. Serien var oerhört tajt och inför sista mötet stod 3 lag på samma poäng med Trix som ledare. Men resultaten gick Karlsborgs väg och man fick välförtjänt jubla.

Division 1 norra Öppen
Vilken säsong Fagersjö gör, helt överlägsna, och de har visat upp ett mycket fint spel. Extra kul är att det faktiskt var flera spelare som kommit tillbaka, och då kanske en av tidernas främsta i form av Anders Larsson som har mängder av SM-guld och mästerskapsmatcher.

Division 1 södra V55
Lillens vänner kunde fira seriesegern redan på lördagen i Ulricehamn, en klubb som verkligen har spelare som platsar i Elitserien och nu har tagit steget upp.

Division 1 norra V55
Även denna serie var jämn och avgjordes inte förrän i absolut sista omgången, Malmköping höll ut, och klarade oavgjort vilket räckte.

Övriga resultat finner ni på www.sbfonline.se Länk till annan webbplats.

Nå, vad tycker ni egentligen om ett gemensamt seriespel? Utvärderingen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. ligger forrtfarande ute, och ni kan med fördel fylla i den, för att hjälpa oss. Under nästa vecka kommer vi sätta oss ner och gå igenom det, samla in allas tankar, för att kunna avgöra hur framtida seriespel kommer att se ut.

Tankar och ideér? Hör gärna av er mattias.thorell@svenskboule.se

Publicerad: 2023-08-24

Senast uppdaterad: 2023-08-24

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se