Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Veteranerna inleder fin EM-vecka

placeholder

Under en veckas tid kommer Albertville bli skådeplatsen för två europamästerskap. Och det är veteranerna som inleder med start på söndag.

På söndag inleds veteran-EM i den gamla OS-orten Albertville. Då, 1992, tog Pernilla Wiberg guld i storslalom, Christer Majbäck brons i längdskidåkning, Mikael Löfgren brons i skidskyttarnas distanslopp och herrarnas stafettlag i skidskytte det samma. Med andra ord andas orten framgång som våra landslag kan rida vidare på.

Våra veteraner inleder EM-veckan på söndag. Patrik Wiik, Roger Söder. Thomas Wiede och Bosse Person vann tidigare i år landslagskvalet och ska försvara de blågula färgerna. Under söndagen blir det först invigning och sedan de tre första omgångarna i swiss monraden, grundspelet som ska utse slutspelslagen. På måndagen fortsätter sedan mästerskapet med omgång 4 och 5 i monraden, samt 8-del och kvartsfinal i huvudturneringen. Mästerskapet avgörs sedan på tisdagen med semifinaler och final i en förhoppningsvis välfylld olympiaarena- och med blågula spelare i huvudrollen. Men dit är vägen lång.

Ni på hemmaplan kommer kunna följa spelet såväl via livesändningar på Svensk Boules Facebooksida (om nu de tekniska förutsättningarna tillåter det) som här på hemsidan där rapporter kommer med jämna mellanrum. Oavsett vad ni väljer ser vi till att stötta laget på alla sätt vi kan.

På återhörande!

Publicerad: 2023-09-15

Senast uppdaterad: 2023-09-15

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118060 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se