Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Veteran-EM 2023

placeholder

Under söndagen drar alltså veteran-EM igång i franska Albertville. Här hittar du allt du behöver för att följa veteran-EM:s första dag. Texten kommer uppdateras med kortare matchreferat under dagen.

Svensk boule har alltid som ambition att följa våra landslag via livesändningar på Svensk Boules Facebooksida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Men det ska ses med förbehållet att uppkopplingen i stora hallar kan vara sisådär (de publika wifi-nätverken håller inte måttet) och därmed kan det ibland vara svårt att få fram bra sändningar. Men vi gör som vanligt vårt bästa, så håll koll på Facebook och se till att du får notiser om när livesändningarna drar igång.

Här på hemsidan kommer du kunna läsa korta referat kring varje omgång, framförallt kring det svenska lagets matcher men även om det händer andra spännande saker i hallen. Uppdatera sidan med jämna mellanrum. Fokus här är naturligtvis det svenska laget och att de ska ha bästa möjliga förutsättningar, så det sker i mån av tid, men det kommer åtminstone en sammanfattning i slutet av dagen.

Det franska förbundet ser också till att det livesänds under tävlingarna Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Matcher på de två centercourt-banorna livesänds och skulle Sverige få spela där får vi inte sända själva. Men det gör ju ingenting, då ni istället kan följa matchen via de franska sändningarna.

På CEP:s Facebooksida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. brukar resultat läggas upp flitigt, så vill du ha bra koll på hela tävlingens resultat rekommenderar jag en titt där då och då.

Matchkommentarer

Swiss-monrad omgång 1: Sverige vs Tjeckien 13-5
En klar svensk seger utan att ha presterat i närheten av något max. Ett relativt svagt Tjeckien hängde med bra upp till 4-4 men sedan drog Sverige ifrån på att göra fler klot än motståndarna överlag. Bosse Persson var ruggigt bra i andra halvan av matchen och den tjeckiske skytten var inte i närheten av att klara av det. Thomas Wiede prickade en hel del bra skott i viktiga lägen. Sverige gjorde också ett byte när Patrik Wiik klev in istället för Roger Söder och därmed har hela laget fått känna på spel redan under tävlingarnas första match. Bra start!

Swiss-monrad omgång 2: Sverige vs Polen 7-13
Matchresultatet speglar egentligen inte matchen särskilt bra. Sverige var starka i perioder men tappade initiativet i bra lägen några gånger och missade ett pa viktiga skott för poäng. Något anspänt var lagets analys efteråt. Men spelet finns där och den här förlusten ska inte behöva vara så förfärlig.

Swiss-monrad omgång 3: Sverige vs Tyskland 13-3
Oj vad bra match. Vi fick förvisso lite skrämselhicka i första omgången när Sverige kastade bort 6 klot på tyskarnas första, men den omgången slutade märkligt nog med en svensk poäng och därefter var det stabilt. Patrik Wiik sköt några rasande fina skott och "backkallen" på 9,5 meter i sista omgången är magisk. Bosse Persson var fortsatt mycket bra i läggspelet medan Roger Söder presterade många bra klot, såväl lägg som skott, i mittpositionen. Fin avslutning på dagen och bra läge inför fortsättningen måndag morgon.

Herman Thorell

Förbundsordförande

Publicerad: 2023-09-16

Senast uppdaterad: 2023-09-17

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se