Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

EM-veckan i Albertville halvvägs

placeholder

Så har EM-veckan i Albertville nått halvvägs. Vi kan sammanfatta veteran-EM och blicka framåt mot herrarnas tävlingar.

Det svenska veteranlandslaget nådde till sist en 8-del under veteran-EM i Albertville. Den sista matchen blev just 8-delen, mot Monaco, en match som innehöll två ansikten. Ganska tidigt drog Monaco ifrån och ledde med 12-3 då svenskarna vaknade till och gjorde ordentligt motstånd. På många sätt var också den andra halvan den bästa svenska insatsen under hela EM, där framförallt Thomas Wiede briljerade med två fina lilleskott och en hel hög bra "vanliga" skott. Men det räckte inte hela vägen och Monaco kunde tillsist vinna med 13-10.
Laget var dock inte nöjd med sin prestation under swiss-monraden.
- Vi vinner inte de matcher vi ska vinna i swiss-monraden och det är det som straffar oss, som gör att vi får möta Monaco redan i en 8-del, sammanfattar Patrik Wiik.
Patrik syftar där på förlusterna mot såväl Polen som Lettland. I matchen mot Lettland har man 8-1 och ett par omgångar där man borde tagit större poäng och avgjort. Istället gav man Lettland chansen att komma in i matchen, vända och vinna meed 13-9.
Matchen mot Monaco visar dock vad laget kan (man visade det också bitvis i flera andra matcher) och verkar sugna på att fortsätta sin satsning tillsammans mot nästa veteran-EM. Den här turneringen är över, men erfarenheterna man dragit berikar inför framtiden, om man väljer att fortsätta spela tillsammans.
Frankrike vann mästerskapet. Inte alls oväntat då laget bestod av Christian Fazzino, Michel Loy, Jean-Marc Foyot och Christian Lagarde med Philippe Quintais. Det är namn som säkert skrämmer och imponerar motståndare oavsett tävling och under veteran-EM var laget stjärnorna att slå. Några matcher var jämna och fransmännen var inte alls så självklart överlägsna man kan tro, men när vi sammanfattar vann man alla de nio matcher man spelade. Oerhört imponerande.
Imponerande var också Monacos Frank Millos spel under hela mästerskapet. Han var kanske lite svagare i finalen, men i övrigt var han sannolikt hela mästerskapets allra bästa spelare.

Snart dags för herrarna
Under torsdagen kliver herrarna in i mästerskapet. Det blir en mjukstart då första dagen består av kval och återkval i precisionsskyttet. Sverige representeras av Ivar Liljegren och chanserna att nå en kvartsfinal bör anses goda, men samtidigt är skyttet en lynnig gren med oerhört små marginaler.
Under fredagen börjar sedan trippelspelet och Ivar får då sällskap av Simon Åkesson, William Silvferberg, Patrik Wiik och coach Emil Nilsson. Under fredagen spelas de fem omgångarna i swiss-monraden och sedan rullar mästerskapet på fram till finalen på söndag. Självklart livesänder vi matcherna på Svensk boules Facebooksida, bara uppkopplingen i hallen håller måttet.

Vi ses och hörs då!

Veteran-EM Albertville 2023

Herman Thorell

Förbundsordförande

Publicerad: 2023-09-20

Senast uppdaterad: 2023-09-20

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118060 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se