Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Prins Bertils Juniorcup 2023

placeholder

Den 30 sep - 1 okt avgjordes Prins Bertils Juniorcup i Prins Berils boulehall i Stockholm. Det blev en spännande tävling och segrarna blev Tobias och Maya från Svealands Bouleförbund.

Fredag kväll droppar alla 32 ungdomar och medföljande distriktsledare in till Zinkensdamms vandrarhem. Vi äter en kvällsfika och ansvariga ledare går igenom helgens schema och Trygg idrott.

Lördag morgon börjar med en härlig frukost 7.15 och bussen mot PB hallen går 8.15. Väl på plats så har vi en samling innan spelet, sen spelas det 6 omgångar. Tyvärr var vi lite optimistiska med tidsplaneringen, bussen tillbaka till vandrarhemmet var beställt till 16.00. Så det blev lite stressigt på slutet, vissa matcher avslutas och får fortsätta spelas på söndagen. Nåväl, på kvällen väntade pizzerian som vi bokat och vi gick i samlad trupp dit, mycket snack och skratt till pizzorna. Gruppen höll ihop när vi sen gick förbi Coop för att inhandla diverse godsaker till resten av kvällen. Vi hade bokat ett rum för filmvisning för de som var intresserade. De flesta ville nog busa och snacka med sina kompisar på rummen.

Söndagen började som lördagen med frukost och bussfärd till PB. Där körde vi direkt igång med de matcher som släpade efter. Vi han ikapp schemat och det blev ingen stress under söndagen.

Kvartsfinalen mellan Felicia/Felix mot Nicolas/Adam var nog helgens match. Spännande, jämn och väldigt välspelad, där Felicia och Felix gick segrande från matchen.

Semifinalerna spelades mellan

Maya/Tobias Svealand - Ängla/Kian Östsvenska. Där Maya/Tobias vann

Felicia/Felix Svealand - Malte/Viktor. Där Malte/Viktor vann

Tre lag från Sveland i semi, varav två gick till final. Fantastiskt facit!!

Finalen mellan Maya/Tobias och Malte/Viktor blev en spännande fajt där Maya/Tobias gick segrande ur matchen med 13-9

Många som spelat PBJC tidigare väntade på en Djurgårdskalle men den hans tyvärr inte med då prisutdelning, fotografering och bussresan in till Centralstationen väntade.

En härlig helg med fantastiska ungdomar var därmed till ända.

Publicerad: 2023-10-06

Senast uppdaterad: 2023-10-06

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se