Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Dags för U23-EM

placeholder

Den svenska landslagstruppen har landat och är redo för U23-EM i Monaco som inleds med precisionsskytte på torsdagen.

Efter en flygresa och en smärre bergsklättring med tungt bagage har truppen checkat in på hotellet i Cap d’Ail och därefter hunnit med att ytterst hastigt testa banorna på Boulodrome Prince Rainier III.

Skytte inleder
Torsdagen ägnas uteslutande åt precisionsskytte som inleds cirka klockan nio (gissningsvis strax efter) med den inledande kvalomgången och avslutas framåt kvällen då återkvalet är färdigt.

På fredagsmorgonen startar trippelspelet, klockan halv nio, och på söndagen spelas finaler i såväl precisionsskytte som Nationernas Cup och EM.

Helgens spelschema
Damernas spelschema har förändrats eftersom två lag i deras mästerskap har försvunnit. Israels lag har lämnat återbud i såväl herr- som damklass eftersom de av förståeliga skäl för närvarande inte kan lämna landet. Av lite mindre förståeliga skäl skickade Turkiet ett lag där tre av fyra spelare inte hade rätt ålder för U23-mästerskap, så även deras lag har strukits ur deltagarlistan.
Det innebär att åtta lag återstår och de kommer alla att möta alla för att sedan spela semifinaler och final. Precis som herrarna spelar de fem matcher på fredagen. Därefter spelas en match på lördag förmiddag och en på lördag eftermiddag, då även herrarnas kvarts- och semifinaler spelas. Semifinalerna går lördag eftermiddag–kväll. På söndagsmorgonen blir det final i Nationernas Cup, vid lunchtid är det finaler i precisionsskyttet – kvarts- och semifinalerna spelas lördag morgon – och på söndagseftermiddagen blir det först final i damklassen och därefter i herrklassen.

Livesändningar
Det är i skrivande stund oklart hur möjligheterna för livesändningar ser ut, men vi återkommer med info på vår Facebooksida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. så snart vi har fått besked. Helt klart är att Boulistenaute kommer att sända från och med att trippelspelet drar igång och det kan således följas här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Information kommer löpande på vår Facebooksida. Även hemsidan kommer att uppdateras men inte lika ofta.

Truppen i U23-EM består av Frida Brage, Lava Franck, Fanny Lindbäck och Frida von Eggers Patron med coach/förbundskapten Dennis Duvenfelt samt Elliott Angselius, Sebastian Kallionpää, Lucas Rudin och David Wiik med coach Ronny Blom och delegationsledaren Lasse Franck. Frida Brage och Sebastian Kallionpää representerar i precisionsskyttet.

Lasse Franck

Vice ordförande

Publicerad: 2023-10-12

Senast uppdaterad: 2023-10-12

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118060 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se