Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Lång dags färd mot kvart

placeholder

Efter U23-EM:s skyttekval står det klart att Sebastian Kallionpää missar kvartsfinalen med en lilleträff och att Frida Brage kommer att ställas mot Frankrikes Camille Agrinier i sin.

Den första EM-dagen i Monaco är över. En dag som var lång – särskilt med tanke på att den inte innehöll någonting annat än kvalskytte. Eller ja, en kort invigning hanns också med, där CEP:s Signe Hovind hälsade alla välkomna och där Sveriges Lava Franck tillsammans med Belgiens Renaud Herr läste/svor spelarnas ed.

För svensk del slutade det med att Sebastian Kallionpää var en fempoängare ifrån kvartsfinal, men blev slagen av Italiens Jacopo Gardella. Sebastian var dessutom otroligt nära träff på flera av sina skott – och än en gång blir det fullständigt uppenbart att marginalerna i precisionsskytte är de minsta möjliga.

Nära betydligt fler poäng än vad hon fick var också Frida Brage. Hon slutade på en sjundeplats och möter Camille Agrinier, Frankrike, i lördagens kvartsfinal.

I morgon, fredag, börjar äntligen trippelspelet. Stämningen är mycket god i den svenska truppen och det ska bli spännande att se vad som händer på banorna när visslan har blåst till spelstart.

Båda lagen spelar fem matcher under fredagen, med start klockan halv nio. För herrarna väntar sedan kvartsfinaler på lördagen medan damerna ska spela ytterligare två grundspelsmatcher före semifinal.

Förhoppningsvis kommer vi att kunna sända alltsammans på Svensk Boules Facebooksida. (Det är fruktansvärt dyrt att sända via svenska abonnemang, så vi måste hitta en annan lösning och har gott hopp om att det kommer att fungera.)

Publicerad: 2023-10-12

Senast uppdaterad: 2023-10-12

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118060 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se