Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Prövande resa mot ny kvartsfinal

placeholder

Den mest intensiva dagen i U23-EM innebar ett rejält kämpande för såväl tjejer som killar (och sändningsansvariga). Och kampen gav utdelning. Dagen slutade i dur, med att alla möjligheter fortfarande finns för båda lagen. Herrarna är klara för kvart och damerna har chans att ta sig till semi.

 

Tuff start för tjejerna
Damernas motstånd blev från början det tuffast tänkbara. Öppningsmatchen mot Frankrike, där de svenska tjejerna skötte sig fint och var med fram till 6–6 innan fransyskorna tog kommandot och vann, följdes av en match mot Spanien, där svenskarna åkte på storstryk (1–13), och sedan väntade den tredje förhandsfavoriten – Belgien, som nyss hade vunnit överlägset över Spanien. Och där visade svenskarna verkligen att de inte är ett lag man som toppnation bara kan köra över. 13–7 slutade den matchen. Även i nästa match, mot hemmanationen Monaco, blev det seger: 13–4. Trist nog orkade svenskarna därefter inte följa upp med en tredje vinst utan fick finna sig besegrade av Tjeckien.

Om Sverige vinner de båda återstående matcherna –mot Ungern och Tyskland – har de ändå goda chanser att nå semifinal.

Herrarnas hårda motstånd innebar plats i kvartsfinal
De inledde med en knapp förlust mot Polen, 7–8, och slog därefter Didier Choupays Schweiz med 13–4. Sedan blev det ytterligare en vinst, mot Turkiet, med 13–7. Den följdes av en förlust mot stornationen Frankrike innan de svenska herrarna i den avslutande ronden mötte Belgien. Det blev på nytt en jämn kamp som dessvärre slutade med förlust.

Lördagens tider
Glädjande nog visade det sig ändå att Sverige, som enda lag med två vinster och tre förluster, klarade sig vidare till kvartsfinal. Där väntar Spanien, som slutade högst upp på rankinglistan efter det schweiziska grundspelet. Herrarnas kvartsfinaler spelas först efter lunch på lördagen. Beräknad starttid: 14:30.

Damerna ska möta de båda återstående motståndarna Ungern och Tyskland, i den ordningen. Vinner Sverige båda matcherna finns goda möjligheter att ta sig till semifinal. Matchen mot Ungern startar 11:30 och den mot Tyskland 14:30. Dessförinnan blir det kvarts- och semifinaler i precisionsskytte, där Sveriges Frida Brage kommer att möta Frankrikes Camille Agrinier. Den första kvartsfinalen spelas 8:30 och vi vet inte säkert på vilken plats i ordningen Sverige och Frankrike möts.

Livehaveri – sannolikt Facebooks fel
Det har varit osannolika svårigheter med livesändningarna. Först fungerade ingenting, sedan fungerade det plötsligt innan det blev omöjligt igen. Som en följd av det tvingades vi sända via personliga Facebooksidor i stället för via Svensk Boules. Förhoppningen är att det på nytt ska fungera att sända via Svensk Boule – annars kommer vi återigen att tvingas sända via enskilda individers sidor. Håll utkik på vår Facebooksida för uppdateringar!

Publicerad: 2023-10-14

Senast uppdaterad: 2023-10-15

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se