Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Svenska Cupens dam- och veterankval avgjorda

placeholder

Till en början kan vi verkligen konstatera att det är en mycket populär tävling, och upplägget i V55 och dam är mycket uppskattat, vi ska inför 2024 se över V65 hur ni verkligen vill ha det.
Stort tack till alla arrangörer, ni gjorde ett exemplariskt arbete och det blev verkligen lyckat.

Våra livesändningar har tagit fart, vi har historiskt förstått att det finns ett stort sug att se, och vi har i år infört det i vårt arrangörsavtal. Vi kommer se över detta till nästa år hur vi kan utveckla det ännu mer för att tillmötesgå er tittare. Kul att det är ett så stort intresse.

Svenska Cupen V55
Grundomgången avgjordes i Uppsala, Jönköping, Falkenberg och Tyringe. På alla platserna genomfördes spelet under en dag och det löpte på bra.

Uppsala (referat och bilder från Inga Stenbrink)
11 lag gjorde upp om tre finalplatser i Uppsala. Ett lag fick stå över 16-delen och gick direkt till åttondel, det var Boulesjevikerna.
Boulero fick en lätt resa till finalspelet. De var helt överlägsna både i 16-delen och åttondelen.
I första mötet besegrade de Hammarby med 18-0. När mötet avbröts efter seger i två av dubblarna ledde BRO även i den tredje med 11-2. I åttondelen mot BK Borsten gick det lika lätt. De besegrades med 16-2. Borsten tog sina 2 poäng i singel. Det var Benny Andersson, som slog Charlotta Cederberg med 13-7. Efter singlarna stod det 10-2 till Boulero, som även i detta mötet bara behövde vinna två av dubblarna för att få de 16 poäng, som krävdes för seger
Janne Vejdegren och Charlotta Cederberg vann mixdubbeln mot Elinor Jensen och Benny Andersson med 13-0 och lika bra gick det för Dennis Duvenfelt och Dag Hervieu, som besegrade Tess Månsson och Johannes Törnblom med samma siffror, 13-0. I den tredje dubbeln mellan Harko Verhagen och Sven Vejdegren och Magnus Håkansson och Madelen Holmsten stod det 9-3, när mötet avbröts.
Boulero har ett verkligt starkt och jämnt lag och imponerade stort.

Maria mötte Västerås BK i 16-delen. Singlarna var alla ganska jämna, men Maria vann ändå 4 av de 6 singlarna och ledde före dubblarna med 8-4. I dubblarna gick det lättare att vinna än i singlarna och Maria vann alla tre. Tove Naess och Rolf Nilsson slog Susanne Fromell och Hocine Guettou med 13-6 mixdubbeln. Olle Hamgren och ULF Walje vann över Fredrik Trefental och Birgitta Carrass med 13-2 och med samma siffror besegrade Kader Chamil och Alex Karanikas Björn och Helena Nordin. Efter dubblarna hade Maria 17 poäng och vann med 17-4.

I åttondelen besegrade Maria Kajutan med 19-7. De vann 4 av de 6 singlarna, men det var jämnare än siffrorna visade. Ställningen efter singlarna var 8-4 till Maria. Det var nära att de inte behövde spela tripplarna, de vann två av dubblarna med 13-7 och 13-10 men förlorade den tredje med knappa 12-13. Nu var de tvungna att vinna en av tripplarna och det gick lätt. Mxtrippeln Kamilla Landegren, Kader Chamil och Ulf Walje vann mot Karin Nilsson, Robert Lindström och Björn Lundin med 13-0. I den andra trippeln hade MAR ledning med 9-3, när mötet avbröts.

Malmköping fick jobba lite hårdare för sin finalplats. I 16-delen mötte de Fagersjö. Alla singlarna var jämna men MAL lyckades vinna fem av de sex singlarna och ledde före dubblarna med 10-2. Fagersjö gav sig inte så lätt, utan vann två av dubblarna. Kjell Andersson och Bo Ahlbin MAL vann dubbel 2 mot Patrik Björk och Peter Wilhelmsson med 13-6. De andra dubblarna var väldigt jämna men vanns till slut av Fagersjö med 13-11. Leif Karlsson och Carina Bergman slog Åsa och Kenneth Tengström och Lars Lundgren och Magnus Lembke vann över Leif Ranemo och Kerstin Ahlbin.

Tripplarna måste spelas för att avgöra mötet. Kjell Andersson, Leif Ranemo och Kjell Ahlbin säkrade fortsatt spel genom att besegra Magnus Lembke, Lars Lundgren och Peter Wilhelmsson med 13-5. Seger för MAL med 18-8

I åttondelen väntade Boulesjevikerna, som stått över 16-delen men ändå varit i hallen nästan hela dagen och väntat på att få spela. Efter singlarna stod det 8-4 till Malmköping, som hade chans att vinna mötet, om de vann alla dubblarna. Det gjorde de inte. Leif Malmberg och Björn Claesson BSJ slog Kjell Ahlbin och Leif Ranemo med 13-0. De övriga dubblarna vann MAL. Kjell Andersson och Åsa Tengström besegrade Eva Söderblom och Sten Ek med 13-5 och Kerstin och Bo Ahlbin slog Tommy Björk och Christer Sköldebo med 13-4. Tripplar måste spelas för att avgöra mötet. Här var MAL illa ute. De låg under i båda matcherna. Åsa Tengström, Kerstin Ahlbin och Kjell Andersson lyckades vända sitt underläge och vinna med 13-10 över Anita Dahlerus, Tommy Björk och Sten Ek och finalplatsen var säkrad.

Jönköping (referat och bilder Göran Hjalmarsson)
Kvalspelet samlade åtta lag. I grundspelet fick Lejonkulan en ganska lätt resa. Efter att ha vunnit fem av de sex inledande singlarna mot Pekings pärlor vann de två av dubblarna och kom då upp på 16 poäng. Inte heller La Pomme de Pin (POM) behövde spela tripplar mot Bonbon. Först vann de fyra av de sex singlarna och sedan följde de upp med segrar i samtliga dubbelmatcher och kom därmed upp i 17 poäng. Övriga matcher avbröts sedan Gothenburg Boulebangers (GBB) samlat ihop 16 poäng efter ha vunnit en trippelmatch mot Baltzar von Platen och sedan La Boule de Trix (TRX) fått ihop 18 poäng efter vinst i första trippelmatchen mot Carl XIV Johan.

I åttondelsfinalen inledde GBB och POM med att spela lika i singlarna, tre vinster var och 6-6. TRX tog ledningen med 8-4 mot LEJ. GBB vann sedan två dubblar så inför tripplarna stod det 12-9 till GBB. Efter vinst i trippelmatchen kom GBB upp i 17 poäng och matchen avbröts. I den andra matchen mellan TRX och LEJ spelade man bara två av dubblarna eftersom resultatet i den tredje matchen inte påverkade utgången av klubbmötet. Inför tripplarna stod det då 11-7 till TRX. LEJ behövde alltså två vinster för att vinna mötet medan det skulle räcka med en vinst för TRX. Vilken dramatik det blev. LEJ vann första matchen med 13-0. Mixedtrippel skulle då bli helt avgörande. LEJ tog ledningen med 9-0 innan TRX vaknade till och började komma ifatt. Inför avgörande stod det 11-10 till LEJ. TRX lyckades då ta tre poäng och vann klubbmötet. Från Jönköping går alltså GBB och TRX vidare till finalspelet.

Falkenberg (referat och bilder från Ove Johansson)
Lördagen den 30 september genomfördes en grundomgång i Svenska Cupen för klssen V55 i Falkenberg. De fyra lag som deltog möttes först i en sextondelsfinal, varefter de två segrande lagen möttes i en åttondelsfinal.
Slutsegrarna Lindome mötte i sextondelsfinalen ett lag från Varberg, som Lindome vann, efter att ha dragit det längsta strået i de två avslutande tripplarna. Utan tvekan lördagens bästa möte.

I den andra sextondelsfinalen möttes Slottsskogen och Värnamo. Slottsskogen vann fem av sex singlar och vann sedan två av de tre dubblarna, vilket innebar att mötet var slut.

I den avslutande åttondelen möttes alltså Lindome och Slottsskogen. Ett möte som Lindome hade avgjort redan efter de sex singlarna och de tre dubblarna. En seger som också innebar att laget gick vidare till den slutspelshelg som avgörs i Skövde den 21 och 22 oktober.

Tyringe
Här deltog åtta lag och i 16-delen var det en riktigt tuff match, Quatre Boule slog Lillens vänner med 11-10, övriga tre möten var inte lika jämna.
I åttondelarna så vann La Boule d'Or enkelt och Fjädern klarade inte att ta sig till tripplarna och La Boule d'Or vann med 16-2. I den andra åttondelen var det jämnare, Quatre Boule vann mötet med 16-12. Vidare till finalhelgen är La Boule d'Or och Quatre Boule.

 

Svenska Cupen V65

Uppsala (referat och bilder från Inga Stenbrink)
I V65 spelar man i två avdelningar. Första avdelningen består av två tripplar, varav den ena är mixed. I andra avdelningen spelas tre dubblar varav en är mixed.
Tio lag ställde upp i Uppsala. Man spelade tre lottade möten. Efter dessa gick de sex bästa lagen till slutspel, där ettan mötte sexan, tvåan mötte femman och trean mötte fyran

Grundspelet
Bäst efter grundspelet var Fagersjö, som vann alla sina tre möten. De förlorade bara en match av 15 och fick 6 poäng och +82 i klotdiff.
Första mötet mot 018 blev seger med 5-0. Det var storsegrar i alla matcher utom i dubbel 2, där Olle Swanér och Sten-Åke Henriksson 018 gav Stickan Hellman och Sven Sandin en match, men till slut blev det seger för Fagersjödubbeln med 9-8.
Möte 2 mot Nordboulen blev seger med 4-1. Tripplarna vanns ganska lätt med 11-3 och 8-5, men i dubblarna var det jämnare.
Katharina Wiberg och Kjell Mattsson vann mixdubbeln med 9-8 mot Majlis Israelsson och Assar Nyström. Leif Eklöf och Lee Ekström vann komfortabelt mot Kjell Karp och Anna-Lena Olsson med 11-3. Grundspelets enda förlust kom i dubbel 2 där Sven Sandin och Bill Bergman förlorade med 9-10 mot Curt Renkonen och Per Bertilsson.
Tredje mötet var mot Kajutan och det slutade med 5-0. Tripplarna var jämna men blev ändå segrar med 7-5 och 9-7. Mixdubbeln vanns med 13-2, dubbel 2 med 9-3 och dubbel 3 med 12-11. Där fick Stickan Hellman och Bill Bergman hårt motstånd från Ulla Mellberg och Håkan Alderfalk, KAJ

På andra plats efter slutspelet kom BOO. Det gick bättre och bättre för dem för varje möte. Mot Malmköping blev det 3-2, mot Västerås 4-1 och mot Prins Bertil 5-0. 6 poäng och +70 i klotdiff. I mötet mot Malmköping (MAL) vann BOO båda tripplarna med 10-5, men i dubblarna bjöd MAL på bättre motstånd. De vann dubbel 2 och 3. Roger Melin och Seppo Luoma MAL slog Kenny Ekvall och Peeter Moks med 13-5 och Per-Åke Eriksson och Vivi Berglund vann över Roland Hydén och Jan Östgren med 13-7. Mixdubbelparet Margareta Hydén och Ove Lindberg, BOO säkrade segern i mötet genom att besegra Arne och Stina Lood med 13-4.
Mot Västerås förlorade BOO trippel 2 med 8-13. Det var Reinhold Daubner, Bo Ericsson och Fedele Caruso, VBK som slog Jan Östgren, Kenny Ekvall och Peeter Moks med 13-8.
Mixtrippeln Ene Johansson, Ove Lindberg och Kent Lundgren vann med 12-4 mot Tommy Aroseus, Patrik Kock och Barbro Svens Kock. Det stod alltså 1-1 efter tripplarna. I dubblarna var BOO helt överlägsna och vann med 13-2, 13-3 och 13-6. Sista mötet i grundspelet var mot Prins Bertil, som besegrades med 5-0. Det var storsegrar i alla matcher utom i mixtrippeln. Ene Johansson, Kent Lundgren och Kenny Ekvall vann till slut en spännande match med 13-12 över Marianne Johansson, Göran Wåhlin och Tomas Ammitsböll.

På tredje plats efter de lottade omgångarna kom Boulero. Även de hade 6 poäng och en bra klotdiff på +36. Deras väg till slutspelet gick genom segrar mot Prins Bertil, Kajutan och Nordboulen. Prins Bertil spjärnade emot bra i tripplarna. Det blev 1-1 efter att PRI vunnit mixtrippeln med 7-6 och BRO trippel 2 med 12-11. Marianne Johansson, Göran Wåhlin och Tomas Ammitsböll, PRI, som förlorat med 1 poäng mot BOO, vann nu med 1 poäng över Annette Friberg, Bertil Adlivankin och Erik Friberg. Leif Eriksson, Leif Rundblad och Göran Ekrot BRO slog Hans Tapper, Levin Svedberg och Jan Pernolf. Dubblarna gick lättare för BRO. De vann alla tre med 13-0, 8-4 och 12-5.
Andra mötet mot Kajutan var jämnt även om BRO till slut vann med 4-1. Precis som i första mötet mot PRI stod det 1-1 efter tripplarna. I det här mötet var det mixtrippeln som vann och trippel 2 som förlorade. BRO hade samma uppställning i tripplarna, som mot PRI. Mixtrippeln vann med 12-9 mot Ulla Hellberg, Robert Peterson och Bernt Andersson och trippel 2 förlorade med 1-13 mot Tommy och Birgitta Boholm och Håkan Alderfalk.
Dubblarna var jämna. Leif och Iwona Eriksson vann mixdubbeln mot Birgitta och Tommy Boholm med 8-7, Bertil Adlivankin och Erik Friberg slog Hans Sundström och Robert Peterson med 9-7 och Göran Ekrot och Mikael Lind besegrade Håkan Alderfalk och Bernt Andersson med 11-6
Tredje mötet mot Nordboulen slutade 3-2. Även i det här mötet stod det 1-1 efter tripplarna. Här hade BRO ändrat lite i laguppställningen. Mixtrippeln bestod av Annette Friberg, Bertil Adlivankin och Leif Eriksson. De vann med 9-3 över Majlis Israelsson, Assar Nyström och Per Bertilsson. Erik Friberg, Göran Ekrot och Mikael Lind förlorade med 1 poäng mot Curt Renkonen, Kjell Karp och Anna-Lena Olsson (6-7). Dubblarna blev spännande. Leif och Iwona Eriksson förlorade mot Majlis och Assar Nyström med 6-13. Bertil Adlivankin och Erik Friberg vann dubbel 2 med 13-0 mot Kjell Karp och Anna-Lena Olsson. Dubbel 3 mellan Leif Rundblad och Göran Ekrot, BRO, och Curt Renkonen och Per Bertilsson, NOR, var helt jämn. Till slut vann BRO med 10-9. Med det var de obesegrade och klara för slutspel.

Slutspelet
Fagersjö, som var etta efter grundspelet fick möta KAJ, som var sexa.
Kajutan hade fått en tuff lottning och fått möta både Fagersjö och Boulero i grundspelet.
De hade förlorat med 0-5 mot FPS och 1-4 mot BRO. Deras enda seger var mot Västerås, som de besegrade med 3-2.
Slutspelet mellan FPS och KAJ blev jämnt och spännande. De vann var sin trippel. Birgitta och Tommy Boholm och Håkan Alderfalk , KAJ, vann mixtrippeln över Vivi Wallin, Kjell Mattsson och Sven Sandin med 8-7. Trippel 2 mellan Leif Eklöv, Lee Ekström och Bill Bergman, FPS och Bernt Andersson, Robert Peterson och Hans Sundström KAJ, blev seger för Fagersjö med 9-7, 1-1 efter tripplarna.
Alla tre dubblarna blev jättejämna. Katharina Wiberg och Kjell Mattsson, FPS förlorade mixtrippeln mot Birgitta och Tommy Boholm, KAJ med 9-10 Leif Eklöv och Lee Ekström slog Håkan Alderfalk och Ulla Hellberg, KAJ med 13-10. Bill Bergman och Sven Sandin, FPS besegrade Bernt Andersson och Hasse Sundström, KAJ med 8-7. Seger med 3-2 för Fagersjö

BOO som var tvåa efter grundspelet fick möta femman 018. 018 hade tidigare på dagen vunnit med 4-1 över både Malmköping och Prins Bertil men förlorat med 0-5 mot Fagersjö. De hade samlat ihop 4 poäng, 8 segrar och -15 i klotdiff. Även detta möte blev jämnt och spännande. 018 vann båda singlarna. Birgitta Olofsson, Gunnar Sandberg och Martin Grass, 018 vann mixtrippeln över Ene Johansson, Ove Lindberg och Kent Lundgren med 9-6 och Olof Rotman, Sten-Erik Lindqvist och Sten-Åke Henricson, 018 besegrade Peeter Moks, Jan Östgren och Kenny Ekvall med 12-9 så 2-0 till 018, som nu bara behövde vinna en av dubblarna. BOO måste vinna alla tre.

Ove Lundberg och Margareta Hydén, BOO vann dubbel 2 mot Olof Rotman och Sten-Åke Henricson. 018 med 13-5 och Jan Östgren och Roland Hydén slog Olle Swanér och Siv Vedung, 018 med 13-1. Så här långt var det 2-2. I mixdubbeln mellan Birgitta Olofsson och Gunnar Sandberg,018 och Ene Johansson och Kent Lundgren, FPS hade 018 en liten ledning, men i allra sista omgången tog Fagersjödubbeln en trea och vann matchen med 8-7
Seger för BOO med 3-2

Den tredje slutspelsmatchen var mellan trean Boulero och fyran Upsala Petanque Club. UPS hade två segrar med 3-2 över Malmköping och Västerås och en förlust mot Nordboulen med 2-3. De hade precis som 018 4 poäng och 8 vinster men lite bättre klotdiff än dem (-7)
BRO och UPS vann en trippel var. Bertil Jansson, Olle Wiberg och Lillemor Elihn, UPS vann mixtrippeln över Bertil Adlivankin, Annette Friberg och Leif Eriksson med 11-9.
I trippel 2 besegrade Mikael Lind, Göran Ekrot och Erik Friberg, BRO, Kalle Nielsen, Bertil Pettersson och Maggi Lindén med 12-4. 1-1 efter tripplarna.

I mixdubbeln hade Kalle Nielsen och Inga Stenbrink, UPS, ledningen över Leif Eriksson och Iwona Eriksson ända till näst sista omgången, då BRO genom en lyckosam lilleflytt efter ett skott fick 3 poäng till ställningen 5-5. Sista omgången hade UPS poängen och 4 klot kvar, när Leif sköt ut lillen. Iwona hade ett klot kvar, så det blev en nollomgång. Det resultatet spelade ingen roll för samtidigt slutade de andra dubblarna med segrar för BRO. Bertil Adlivankin och Erik Friberg vann dubbel 2 över Bertil Jansson och Bertil Pettersson med 13-3 och Göran Ekrot och Mikael Lind vann dubbel 3 mot Olle Wiberg och Lillemor Elihn med 13-6.
Seger med 3-1 för Boulero.

Jönköping (referat och bilder Göran Hjalmarsson)
Kvalet samlade nio lag. Efter grundspelets tre omgångar ledde Club I´Stan Boule (IST). Laget hade vunnit tre mötesvinster och totalt tio matcher. IST ställdes i utslagsmatchen mot Carl XIV Johan från Karlsborg (CAR) som hade vunnit två av de tre mötena och totalt åtta matcher. I den andra utslagsmatchen möttes Bonbon (BON) och Dalsjöfors (DAL). BON hade vunnit samtliga tre möten medan DAL hade två mötesvinster. Båda lagen hade vunnit totalt tio matcher i grundspelet. IST och CAR tog varsin vinst i trippel medan DAL vann båda tripplarna. Den matchen avbröts sedan DAL vunnit en av dubblarna och därmed kommit upp i ledning med 3-0. IST vann mixtrippeln. När Hesa Fredrik ljöd så ledde IST de två andra dubbelmatcherna och vann mötet. Från Jönköping går alltså DAL och IST vidare till slutspelet.

Falkenberg (referat och bilder från Ove Johansson)
I denna klass deltog nio lag, vilket bland annat innebar att ett lag fick stå över i var och en av de inledande tre omgångarna. Alla möten i dessa tre omgångar var förlottade.
Avslutningsvis möttes det lag som var etta och det lag som var fyra efter de tre inledande omgångarna. Samtidigt möttes det lag som var tvåa och det lag som var trea.
Lag ett var Varberg som mötte lag fyra, som var Falkenberg. Ett möte som länge var ovisst men till slut blev en vinst för Varberg med 3-2. Efter de inledande tripplarna var mötet oavgjort.

Lag två var Vallen som mötte lag tre, som var Kungsbacka. Även detta möte var länge ovisst. Till slut blev det en vinst för Kungsbacka med 3-2. Efter de inledande tripplarna var även detta möte oavgjort. Segrarna i dessa två avslutande möten gick vidare till den slutspelshelg som avgörs i Lindome den 21 och 22 oktober.

Tyringe
Här deltog 4 lag och man spelade gruppspel, Kärnan vann 12 av 15 matcher, och vann gruppen, och avancerade därmed till finalspelet.

 

Svenska Cupen dam

Rimbo (referat och bilder från Anders Rundkvist)
I 16-delsfinalerna i Rimbo var det övervägande jämt mellan lagen och tre av fyra matcher fick avgöras i trippeln. Endast Rabeluob lyckades ro hem 10 poäng innan trippeln genom fyra segrar i singlarna och sen en seger i dubbeln. Övertygande 11-0 mot Uppsala där.
Desto jämnare var det i matchen mellan Västerås BK och BK Borsten. Där var ställningen 7-7 innan den avgörande trippeln som Västerås sen vann.
I mötet mellan Boulsjevikerna och Sitting Boule hade de förstnämnda en säker ledning med 6-2 efter att ha vunnit tre av fyra singlar. Men sen tog det stopp och Sitting Boule vände matchen genom att vinna de båda dubblarna och sen även trippelmatchen.
I matchen mellan Boulero och Ted så såg det ut som att Boulero skulle plocka hem det lätt genom tre vinster i singlarna. Men Ted stretade emot och vann en av dubblarna och efter dessa var ställningen 9-5 till Boulero inför trippeln. I denna var det tufft och tätt spel och detta blev dagens längsta match. När krutröken lagt sig stod Boulero som segrare med 14-5.

I åttondelsfinalerna möttes Västerås och Boulero samt Sitting Boule mot Rabeluob. Boulero vann sin match ganska komfortabelt med 12-2 och trippeln behövde inte spelas. Västerås var ändå nöjda med sin dag då jag pratade med dem efteråt. I matchen mellan Sitting Boule och Rabeluob var det oavgjort efter singlarna. De två dubblarna blev jämna men Rabeluob drog det längsta strået och vann dessa. Så även här ställdes trippeln in. Slutresultat 10-4 till Rabeluob.

Så vidare till finalspelet i Malmö från Rimbos grundomgång blev alltså Boulero och Rabeluob.

Skövde (referat och bilder Oliver Thorell)
I Skövde deltog åtta klubbar och i 16-delarna vann Trix, Don Camillo och Pomme de Pin med 12-2, och man spelade då inte tripplarna. I den sista 16-delen var det betydligt jämnare, där Sörbyängen, efter en tuff trippelmatch, lyckades besegra Carl XIV Johan från Karlsborg.
Båda åttondelarna blev väldigt jämna, Pomme de Pin tappade en stor ledning i trippeln mot Don Camillo och matchen mellan Sörbyängen och Trix blev en riktig rysare, som tillslut vanns av Trix med 13-12 i trippeln.
Vidare till finalspel Trix och Don Camillo.

Varberg
I 16-delarna gick det till tripplar i mötena mellan Lindome-Le Petit, Varberg-Landvetter och Slottskogen-Kungsbacka, där Lindome, Varberg och Slottskogen vann. I den fjärde 16-delen vann Halmstad Petank med 10-4 och behövde aldrig spela trippeln.
I båda 8-delarna avgjordes det i tripplarna, Lindome slog Varberg i en tajt match med 13-10, medan Halmstad vann enklare med 13-4.
Lindome och Halmstad vidare till finalspel.

Åstorp (referat och bilder Malin Kallbro)
I Åstorp spelades en kvalomgång i trevlig anda. Jag upplevde det som att alla hade trevligt och god laganda och gjorde sitt för att det skulle bli ett bra evenemang. Tack vare lagledarna kom resultatet snabbt in och det kunde uppdateras efterhand på internet. Vi som stod vid sidan om fick uppleva spännande och bra matcher där alla kämpade för att vinna. Simrishamn som fick tufft motstånd redan från start kämpade på och gav Coccinelle en match. I Kärnan tävlade systrarna Von Eggers Patron, Ellie, Frida, Linnea och Lina men fick se sig besegrade av ett taggat lag från Tyringe som gick vidare till åttondelen. Trelleborg kom också till åttondelsfinal efter seger mot Quatre Boule men det var inte utan en match om man kollar på siffrorna. Dock var siffrorna redan 3-1 till Trelleborg efter singlarna och båda dubblarna behövde vinnas av Trelleborg för att gå vidare. Det var precis vad de gjorde och åttondelsplatsen var deras.

I åttondelsfinal ställdes Trelleborgslaget mot Malmölaget Coccinelle och efter singlarna var det 3-1 till Coccinelle. Även i dubblarna gick Coccinelle laget segrande ur spelet och finalplatsen var säkrad. Ett glatt gäng från Coccinelle stannade kvar och hejade fram nästa lag som skulle få göra dem sällskap under finalhelgen. Coccinelle deltog med lagledare Jessica Johansson och lagkamraterna Anne-Marie Olsson, Annelie Westin och Marie Nord som alla tre sistnämnda fått åka en bit för att delta.

För Lillens vänner var det lika resultat efter singlarna mot La Boule d’Or men i dubblarna var det La Boule d’Or som gick segrande och även vidare till åttondelen. Boulegetingarna från Tyringe gav La Boule d’Or en riktig tuff match i åttondelsfinalen och efter singlar och dubblar var resultatet helt jämnt. Båda lagen kämpade på bra och det blev en trippel som skulle avgöra allt. Till slut var det trippellaget från La Boule d’Or som knep finalplatsen.

Sammanfattningsvis var det mycket spännande att följa matcherna och de gav allt för att knipa platserna till finalen. Även domaren för helgen fick ett lätt uppdrag då spelarna skötte sig bra på banan.

Publicerad: 2023-10-16

Senast uppdaterad: 2023-10-16

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se