Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Coccinelle vann Svenska Cupen Dam - igen

placeholder

Finalspelet för Svenska Cupen Dam spelades i Malmö helgen 28-29 oktober, och det slutade med välbekanta vinnare.

De som följde finalspelet på plats eller via de web-sändningar som gick att se på förbundets Facebooksida fick se spel av stundtals mycket hög kvalitet. Många starka lag var på plats och många spelare imponerade under helgen. Endast en av kvartsfinalerna gick till trippelspel, där La Boule d’Or via en 13-8 seger slog ut Don Camillo. Övriga lag till som gick direkt till semi efter dubblarna var Coccinelle, Lindome och Trix, som stod för den kanske största överraskningen genom att slå ut Boulero.

Semifinalerna blev relativt komfortabla segrar för vinnarna – inga tripplar spelades – även om det krävdes starkt spel av La Boule d’Or och Coccinelle för att avancera till final.

Coccinelle – för tionde gången

Hemmaderbyt blev helgens jämnaste drabbning, där utgången kändes oviss hela vägen fram till den avgörande rundan. La Boule d’Or tog ett tidigt grepp genom att vinna tre av de fyra inledande singlarna. Coccinelle behövde därmed vinna åtminstone en dubbel för att ta finalen till en avgörande trippel, och när man lyckades vinna ena dubbeln med 13-10 kunde den andra avbrytas vid ställningen 6-6, då den inte längre kunde påverka utgången.

Den avslutande trippeln blev även det en jämn historia, där initiativet svängde flera gånger under matchens gång. Vi fick se fint spel från många händer och allra mest imponerade nog Jessica Johansson, som mot matchens slutskede med närmast prickfritt skytte kunde sätta sådan press på motståndarlaget att matchen svängde över till Coccinelles favör och slutade med ytterligare en 13-10 seger. Därmed var cupsegern bärgad och för otroliga femte gången på raken – tionde totalt genom åren Öppnas i nytt fönster. – står Coccinelle (Marie Nordh, Anne-Marie Olsson, Annelie Westin och Jessica Johansson) som segrare för Svenska Cupen Dam!

Tvåorna från La Boule d'Or

Publicerad: 2023-11-15

Senast uppdaterad: 2023-11-22

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se