Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Första VM-rapporten

placeholder

Den svenska delegationen är redo för VM i Thailand som startar i morgon, torsdag, och pågår till och med tisdag i nästa vecka. 43 lag från 42 nationer gör upp i damernas VM och 30 lag från 28 nationer i juniorernas.

De svenska spelarna – Camilla Csapó, Therese Ekengren, Linnéa von Eggers Patron, Annelie Westin, Olle Eriksson, Nicolas Gonzalez Hedqvist, Kian Patron och Elias Roolf – har redan befunnit sig i Thailand några dagar, för att anpassa sig till klimatet och – framför allt – tidszonen. I dag, onsdag, anlände trupperna till spelområdet, där det i sedvanlig ordning var en smula kaotiskt. Sverige hade, tillsammans med ytterligare ett fåtal nationer, blivit inkvarterade i ett hotell som ligger 45 minuters bilfärd från universitetsområdet där mästerskapen spelas. Med tanke på att alla andra bor på nämnda universitetsområde kändes det inte särdeles rättvist. Sveriges delegationsledare gjorde gemensam sak med Polens och lyckades till slut få rum på universitetsområdet i stället. Nu, när kvällen har anlänt till Thailand, är vi med andra ord nöjda och ser fram emot att komma i gång med spelet.

Skytte inleder
Den första dagen ägnas helt åt precisionsskytte. Och en invigningsceremoni som äger rum på förmiddagen. Efter lunch startar juniorernas skytte klockan 14. Sverige skjuter i tredje heatet (sex skyttar skjuter samtidigt på lika många banor) och Nicolas Gonzalez Hedqvist har fått en preliminär starttid klockan 14:30, det vill säga 8:30 svensk tid. Annelie Westins starttid är än så länge osäker men gissningsvis kommer hon att starta en och en halv till två och en halv timme efter Nicolas. Även hon skjuter i tredje heatet. Efter middagen blir det återkval.

Spelschema för trippelspelets början
På fredagen startar trippelspelet. Juniorerna inleder och där möter Sverige Lettland klockan 9:30 (03:30 svensk tid). De svenska damerna ska möta Singapores i sin första match med starttid klockan elva (05:00). Juniorernas andra match startar 12:30 (06:30), damernas andra 14:00 (08:00). Dagens tredje och sista match startar 15:30 (09:30) för juniorerna och 17:00 (11:00) för damerna.

På lördagen blir det spelstart redan klockan åtta (två) för juniorerna.

Sändningar
Vi hoppas kunna livesända alla matcher och på att kunna göra det via vår YouTube-kanal. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Information om hur det går kommer att publiceras på vår Facebooksida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..
Nicolas inledande precisionsskytte äger rum på bana ett, där även Thailand skjuter, så det kan hända att det livesänds av La Liga Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. – och i så fall får vi inte filma. La Liga livesänder samtliga matcher från centercourt och om man använder rabattkoden PETANCA50 får man femtio procents rabatt på ett abonnemang hos dem.

Håll ögonen på vår Facebook- och YouTube-sida för uppdateringar ifrån mästerskapen!

Publicerad: 2023-11-22

Senast uppdaterad: 2023-11-23

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118060 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se