Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Kort slutrapport från Bangkok

placeholder

VM i Bangkok är över för svensk del sedan såväl juniorer som damer förlorat sina åttondelsfinaler.

Båda förlusterna kändes ganska ordentligt snöpliga, med tanke på att svenskarna var med i sina respektive matcher och att det verkligen inte var mycket som skulle till för att de skulle stå som segrare och i morgondagens kvartsfinaler.

Därmed blir det inte heller några fler sändningar via Svensk Boule. Men för den intresserade går det säkerligen att hitta andra forum för sådana. La Liga livesänder Länk till annan webbplats. från centercourt (och där får man femtio procents rabatt om man anger koden PETANCA50). Franska förbundet sänder via sin hemsida Länk till annan webbplats. och det gör säkerligen också många andra förbund som är inblandande i slutspelen –eller från sina Facebooksidor.

Vilka förbund och länder som är kvar kan ni se på bilderna nedan. Värt att notera är att Frankrike och Schweiz på damsidan är de enda lag som inte är asiatiska. Och att de enda egentliga överraskningarna i åttondelsfinalerna där var att Taiwan slog ut Spanien samt att Myanmar, som låg under med 0–12 mot Laos, lyckades vända och vinna.

I juniorernas mästerskap dominerar Europa kvartsfinalerna med fyra lag (Frankrike 1 & 2, Italien och Belgien), Asien har två (Thailand och Malaysia) och Nordafrikas enda två lag (Tunisien och Marocko) lyckades båda ta sig till kvartsfinal.

Båda de svenska lagen slutar alltså på nionde plats i årets VM för damer och juniorer.

Publicerad: 2023-11-25

Senast uppdaterad: 2023-12-06

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118060 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se