Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Boule-SM 2025 till Gävle

placeholder

Efter några år i landets södra landsända vänder mästerskapet norrut. Gävle står nämligen vård för Boule-SM 2025.

Intresset kring att få stå som värdstad för vårt svenska mästerskap är stort och många har varit spekulanter att stå värd för SM 2025. Nu står det klart att valet faller på Gävle och evenemangsutvecklare Mattias Thorell är nöjd.
- Det är både bra och roligt att vi nu vänder norrut med vårt mästerskap. Att dessutom återigen kunna erbjuda ett mästerskap i stadsmiljö och på naturligt grusunderlag är väldigt roligt.

Gävle ligger precis på randen till den enorma landsända vi kallar för Norrland och Gävleborna själva kallar sig gärna för norrlandsporten. Men närheten till framförallt stockholmsregionen (drygt 60 minuter med tåg) och Svealand gör att många av landets boulespelare får ett mästerskap på behagligt reseavstånd. Men valet av Gävle är långt ifrån ett val baserat enbart på geografisk grund.
- Det har varit helt avgörande att Gävle har visat ett enormt intresse och kunnat presentera ett väldigt hållbart upplägg. Elisabeth Skoog och Lovisa Lindberg, som hittills har representerat staden, har gjort ett fantastiskt jobb och givit ett mycket gott intryck, konstaterar Mattias nöjt och stolt.

Varför ville då Gävle stå värd för ett boule-SM?
- Jag har drömt om det i många år, men i våras lyfte jag på luren och ringde Mattias, bjöd upp honom hit och sade att vi vill ha boule-SM hit. Efter en rundtur i staden och dess omgivningar föll det hela väl ut hos oss båda, berättar Elisabeth Skoog, Convention bureau manager i Gävle kommun.

Vad betyder för en stad som Gävle att få stå värd för Boule-SM?
- Det betyder naturligtvis mycket för det lokala näringslivet, men vi hoppas också på stort lokalt engagemang då boule är en sport om väldigt många kan utöva, konstaterar Lovisa Lindberg, Evenemangsansvarig och Näringslivsutvecklare i Gävle kommun.

Ja, det är förvisso ett tag kvar till Boule-SM i Gävle går av stapeln (13-19 juli 2025, närmare bestämt) men redan nu pågår arbetet såväl inom Svenska bouleförbundet som i Gävle kommun. Under pressträffen som hölls deltog representanter från såväl lokaltidningen Gefle Dagblad, P4 Gävleborg som SVT Gävleborg och att arrangemanget hamnar i Gävle röner stor uppmärksamhet i staden. Flera förbipasserande stannade till och lyssnade och testade på att kasta lite bouleklot på den tillfälligt uppbyggda boulebanan alldeles bredvid den nyresta Julbocken.
- Jag är stolt över att Gävle valt att satsa på oss, det är en stad som vill ha, och har, stora evenemang, avslutar Mattias Thorell.

Media kring nyheten att Gävle står värd för Boule-SM 2025
Gefle Dagblad Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Sveriges radio P4 Gävleborg Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
SVT Gävleborg Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad: 2023-12-05

Senast uppdaterad: 2023-12-13

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se