Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Ungdomstouren deltävling 1 i Kalmar, 3-4 februari

placeholder

Lördag 3 februari fylldes boulehallen på Skälby i Kalmar av boulespelade ungdomar. Ungdomstourens första deltävling 2024 gick nämligen av stapeln! Calmar Petanque stod som arrangerande värd för första gången.

Hela 16 barn och ungdomar i åldrarna 11–19 tog sig till Kalmar, där vissa hade deltagit i ungdomstouren förut men där många även deltog för första gången. Lördagseftermiddagen bestod av fem matcher varav två singlar. Många av deltagarna övernattade i idrottshallen och för att riktigt krama ur den sista energin avslutades kvällen med en fartfylld fotbollsmatch.

Söndagen inleddes med frukost i boulehallen innan helgens sista tre omgångar. Under hela helgen lottades deltagarna ihop inför matcherna, och ungdomarna fick möjlighet att både spela med sin egen åldersgrupp och blandas åldersklasserna sinsemellan. Innan hemfärd avslutades helgen med pizza-kalas och prisutdelning till samtliga deltagare. De som under helgen vunnit flest matcher var Maya Gjörwell (ESK), Jeremy Munguiko (DON) och Kian Åberg Patron (DON).

Trots en intensiv helg var stämningen på topp hos deltagare och medföljande föräldrar hela helgen. Det är fantastiskt kul att se ungdomarna lära känna varandra och få dela sitt intresse för boule. De är otroligt duktiga på att stötta varandra i att utvecklas och lära sig mer.

Vi vill tacka alla ungdomar och ledare för en fantastiskt trevlig helg i ett (blåsigt) Kalmar och önskar alla varmt välkomna till deltävling 2 i Åstorp 20-21 april.

Ungdomskommittén

Publicerad: 2024-02-07

Senast uppdaterad: 2024-02-07

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se