Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Seriespelet görs om

placeholder

Förbundsstyrelsen fattade nyligen ett beslut som gör att årets seriespel blir det sista i sin nuvarande form.

Från och med 2025 görs den öppna Elitserien om och blir i stället en så kallad stängd serie. – Vi har inspirerats av andra idrotter, till exempel basketen, berättar Tommy Gustafsson, förbundets generalsekreterare. Det ger fördelar i form av till exempel långsiktighet och man kan bygga serien på flera olika delkomponenter. Genom att den nya serien kan bestå av föreningar med tydliga specifika profiler får vi en serie med mycket bättre balans än i dagens serie.

Vi får en chans att premiera föreningar som spelar i tydliga tävlingskläder, konstaterar Herman Thorell, förbundets ordförande. Men vi kan också se till att vi får en blandning mellan storstad-småstad, och norr-söder. Vi ser fram emot att få möten med tydligare distinktioner mellan lagen. För framtida sändningar är det dessutom en klar fördel om lagen är lite fotogeniska.

Ytterligare en aspekt som vägs in vid kvalificering till den nya serien är snabbhet i spelet. Våra seriespel har tyvärr haft en tendens att ta längre och längre tid, till förtret för såväl lag som arrangörer. Genom att välja föreningar kända för att spela snabbt kan vi komma till rätta med detta problem.

Ett flertal lag är redan klara för den nya serien. Givet ovanstående parametrar har ett antal klubbar valts ut för initiala diskussioner och de har också accepterat en plats i den nya serien. Det handlar om Club la Boule de Trix (gula), Club la Pomme de pin (gröna), Coccinelle PC (blåa) och Gothenburg Boule Bangers (orange). Vidare samtal pågår med ytterligare ett par klubbar. Vi vill nu ge gott om tid för fler klubbar att skicka in sina formella ansökningar att få vara med i Nya Elitserien, det gör man via formuläret här Öppnas i nytt fönster.. Och genom att löpande kommunicera vilka lag som valts in gör vi det också möjligt för andra att byta sina klubbfärger, vilket då ökar deras möjligheter att bli invalda.

Mer information om övergången till den nya stängda serien kommer presenteras senare, men innan året seriespel inleds i juni. Ett seriespel som alltså blir det sista i befintlig regi. Vem ska bli den sista vinnaren av Gamla Elitserien?

Publicerad: 2024-04-01

Senast uppdaterad: 2024-04-01

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se