Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Sveriges äldsta bouleförening fyller 50

placeholder

Den tredje april 1974 bildades Fagersjö Petanque Sällskap, vilket innebär att det är förbundets första och äldsta förening, och just idag alltså firar guldjubileum.

På mötet som konstituerade föreningen för exakt 50 år sedan deltog 16 medlemmar. Det var Åke Falkbäck (tillika klubbens första ordförande), Lilian Falkbäck, Hans Gustavsson, Gun Gustavsson, Torkel Hiertner, Gull Hiertner, Börje Norberg, Sonja Norberg, Rolf Victorin, Anita Victorin, Erik Edfast, Jan Ersson, Anders Carlsson, Gösta Nyqvist, Olle Wirstam samt Åke Löwbeer. Just Åke Löwbeer har efter ett antal år i andra föreningar återvänt till föreningen och är alltså nu lagom till jubileumsåret tillbaka i Fagersjö. Ett antal andra medlemmar har funnits med sedan 70-talet, bland annat nuvarande ordförande Lagge Oldensjö.

Föreningen har haft många framgångar genom åren och dess spelare har vunnit många SM-medaljer. Klubben hade något av en storhetstid under 90-talet med tre segrar i Elitserien och två vinster i Svenska Cupen. Man huserar flera legendariska spelare i föreningen, till exempel hela fem Stora spelare, som i sin tur har meriter från internationella mästerskap.

Föreningen är dock, vilket känns viktigt att påpeka så här på ”åldersdagen”, på alla sätt livaktig och välmående. För stunden har man 74 aktiva medlemmar och mycket passande så här till jubileumsåret så kommer man för första gången delta med lag i Elitserien i såväl Öppen som Veteranklass!

Vi hoppas att samtliga föreningar och medlemmar inom förbundet stämmer in i ett stort grattis till Fagersjö Petanque Sällskap!

Publicerad: 2024-04-03

Senast uppdaterad: 2024-04-03

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118060 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se