Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Lindomespelen

placeholder

Referat från Fredrik Holmqvist, Lindome Bouleklubb
I helgen 4-5 maj spelades den nationella tävlingen Lindomespelen på Lindome Bouleklubbs utmanande banor. Det svenska landslaget hade flera representationslag på plats. Även det norska landslaget var representerat, genom vinnarna från Norges landslagskval. Tävlingen spelades som en Swiss-monrad (3 omgångar) med ett efterföljande slutspel. Tävlingsformatet Swiss-monrad är relativt ungt inom Sverige, och spelades för första gången i helgen på en nationell tävling.

Öppen Trippel (42 lag)

Trots den stora landslagsrepresentation var samtliga landslag utslagna när det vankades semifinaler i den Nationella öppna trippeln. I den ena semifinalen mötte Boulerosällskapets (BRO) Christian Andersson, Chai Kedeskog och Jimmy Löf sina klubbkamrater Stefan Berglund och Ronny Blom, som spelade tillsammans med Coccinelle Pétanque Clubs (CPC) Rickard Nilsson.

Även i den andra semifinalen var CPC representerade, till och med i båda lagen. Där spelade Annelie Westin (CPC), Calle Strandberg (CPC) och AIK Boules Krister Lindberg (AIK) mot Joachim Andersson (CPC), Thomas Wiede (CPC) samt Sibirien Club Pétanques Anders Csapó (SCP).

Båda semifinalerna var jämna och utdragna. Berglund/Blom/Nilsson vann till sist med siffrorna 13-10, och ungefär samtidigt vann Westin/Strandberg/Lindberg med 13-11. För Westin/Strandberg/Lindberg innebar segern att de skulle spela sin tredje raka trippelfinal i Lindomespelen.

Då finalen inleddes sjönk temperaturen, och så även kvaliteten på spelet. Precis som semifinalen var finalen jämn, men lag Westin/Strandberg/Lindberg var snäppet vassare och kunde till slut vinna finalen med 13-9.

Fullständiga resultat för Öppen trippel hittar ni här Länk till annan webbplats..

Från vänster: Krister Lindberg (AIK), Stefan Berglund (BRO), Annelie Westin (CPC), Calle Strandberg (CPC)

Öppen dubbel (54 lag)

Till skillnad från dagen innan saknades inte landslagsrepresentation i den Öppna Dubbelfinalen. Landslagstruppens Björn Folke Johansson (SCP) och Daniel Larsen (Lindome Bouleklubb) hade nämligen tagit sig till final genom att besegra gårdagens vinnare Annelie Westin och Krister Lindberg i sin semifinal. Den tredje vinnaren från gårdagen, Calle Strandberg, spelade i dubbeln tillsammans med Nicolas Gonzalez Hedqvist från Sörbyängens Bouleklubb (SÖR). Duon tog sig till final genom att vinna sin semifinal mot David Wiik och Patrik Wiik (Malmö Petankklubb La Boule d'Or).

Strax innan finalen skulle inledas började ett kallt regn att falla, och i samförstånd valde man att spela finalen inomhus. Ett bra beslut visade det sig (både för spelare och för åskådare), då regnet vräkte ner inom några minuter. I finalen kändes Johansson/Larsen aldrig hotade. En frustrerad Strandberg fick inte samma kontroll över sitt läggspel inomhus, och närmare än 0-0 kom aldrig Strandberg/Gonzalez Hedqvist. Johansson/Larsen vann finalen komfortabelt med siffrorna 13-5.

Fullständiga resultat för Öppen trippel hittar ni här Länk till annan webbplats..


Från vänster: Björn Folke Johansson (SCP), Daniel Larsen (LID), Nicolas Gonzalez Hedqvist (SÖR) Calle Strandberg (CPC)

Publicerad: 2024-05-06

Senast uppdaterad: 2024-05-06

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se