Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Nyrekrytering och gemenskap i Träslövsläge

placeholder

300 skolelever som lär sig att spela boule och boulekvällar för allmänheten med grillafton och livemusik. Läjets Boule ser till att aktivera invånarna i Träslövsläge på bästa sätt samtidigt som man rekryterar nya medlemmar till klubben.

Boule på idrottslektionerna

Den här veckan var det säsongsavslutning för samarbetet mellan Läjets Boule och Ankarskolan i Träslövsläge, med ca 300 elever som kommit för att spela boule under gymnastiklektionerna. Eleverna kommer från årskurserna 4-9 och får hjälp av klubbens många funktionärer, som gärna ställt upp och hjälpt till. Samarbetet är nu inne på fjärde året och föreningen hoppas att deras initiativ ger långsiktiga resultat.

Läjets ordförande Kjell Andersson säger: ”Det som verkligen är glädjande är att så många av ungarna tycker det är kul. Vi hoppas att vi med vår "skolsatsning" sått ett frö inför framtiden. Redan nu har vi fått en tjej från 7:an att komma på våra söndagsträningar och hon är verkligen ett löfte!”

 

Rekryteringssatsning med hjälp från Postkodstiftelsen

Postkodstiftelsen är en organisation, instiftad av Postkodlotteriet, som har i uppdrag att förmedla stöd till olika typer av projekt som bidrar till en positiv samhällsförändring. Sedan 2007 har mer än 2,2 miljarder kronor investerats i över 1 100 projekt genom Postkodstiftelsen.

Läjets Boule sökte och blev beviljade anslag för en satsning under 2024 för att rekrytera medlemmar och framför allt stärka och öka sammanhållningen bland de som bor i Träslövsläge. De ser det som en möjlighet att nå ut till andra grupper än vad som vanligtvis förknippas med boulesporten. Tack vare finansiering från Postkodstiftelsen kommer föreningen under året att bjuda in till aktiviteter på boulebanan där alla som vill är välkomna att delta. Det bjuds också på grillad korv och livemusik från lokala musiker. I slutet av sommaren arrangeras en tävling under gemytliga former där invånarna kan delta och visa upp sina nyvunna färdigheter. Första tillfället ägde rum förra veckan och nästa gång är redan nu ikväll. Här är några bilder från förra veckan.

Glada deltagare hos Läjets Boule

Glada deltagare på boulebanan hos Läjets Boule

Musiker utomhus

Det bjöds på livemusik och underhållning

Läjets Boule har ca 80 medlemmar och medelåldern är rätt hög, men genom det här projektet hoppas föreningen på att både kunna engagera de som redan är medlemmar och samtidigt bredda verksamheten till lite yngre målgrupper. Och de spänner bågen högt: Minst 25 nya medlemmar och minst 100 nya deltagare/besökare på träffarna. En uttalad målsättning är att ge fler invånare tillgång till aktiviteter och mötesplatser och därmed öka känslan av gemenskap i samhället.

https://postkodstiftelsen.se/projekt/lajetsboule-bouleforalla/ Länk till annan webbplats.

 

Vi på Bouleförbundet applåderar ambitionen och initiativkraften hos Läjets Boule och önskar dem all framgång i sina projekt framöver!

Vill din förening göra ett liknande projekt för att ökad rekrytering och gemenskap? Eller vill ni lyfta fram något som er förening har lyckats med extra bra i er verksamhet? Kontakta oss på kansliet så gör vi gärna en artikel om det!

Publicerad: 2024-05-23

Senast uppdaterad: 2024-05-28

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se