Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Nytt damlandslagsläger och nya damlandslag

Den 8-9 maj håller förbundskapten Håkan Berg ett nytt landslagsläger på sin hemmaplan i Lindome. Minst åtta landslagsspelare ska där fokusera på bouleträning. Lägret arrangeras inte för att lösa Bergs luriga uppgift att ta ut truppen till EM.

Det har tidigare konstaterats att Håkan Bergs uppgift att ta ut ett landslag till EM i Ljubljana den 19-22 augusti är tämligen delikat. Inga av hans landslagsspelare har haft några jätteframgångar under året. Än så länge.

För även om Håkan Berg erkänner att han grubblar rätt ordentligt över saken låter han inte särskilt bekymrad.

- Jag har inga problem med det ändå. Det är som det är. Vi har ett gäng tjejer som vi jobbar med - min uppgift är att försöka ta ut de fyra bästa av dem, säger han.

När han och resten av elitorganisationen nu bjuder in till ett nytt landslagsläger i Lindome den 8-9 maj är det inte för att underlätta uttagningen av EM-laget.

- Nej, det är inte så att det här lägret är något speciellt för det. Uttagningen kommer att handla om allting sammantaget. Tävlingar och träningsläger som vi redan har haft och de tävlingar som nu kommer - Lindomespelen, Örestad och Mayon, säger Berg.

Till Lindomespelen har Håkan Berg tagit ut tre stycken damlandslag, nämligen följande (skytt, mittspelare, läggare):

  • Tove Orrbeck, Cecilia Holm, Pia Terestchenko
  • Jenny Hamberg, Sandra Jönsson, Ann Callderyd
  • Annika Fjelkner, Tove Naess, Anna Theander

Spelare som normalt inte spelar tillsammans.

- Det är precis det som är tanken - att de som inte brukar spela tillsammans nu ska göra det. Vi höll på lite med det på Bosön också - spelarna fick lära känna varandra lite och borde nu kunna tävla ihop för att lära känna varandra i den situationen också. När vi pratar efteråt vill jag ha reda på när det har fungerat bra och när de tänkte olika och så vidare, berättar Håkan Berg.

Direkt efter Lindomespelen, den 26 april, ska spelarna till lägret två veckor senare tas ut. Exakt hur många spelare som kommer att kallas till lägret är ännu inte bestämt.

- Det blir minst åtta stycken, är allt Håkan Berg än så länge avslöjar.

Lägrets fokus ska ligga på bouleträning. Truppen kommer att fortsätta de diskussioner kring träningsupplägg, årsplanering och minimikrav som fördes vid landslagslägret på Bosön. Resonemang om hur det fungerat hittills kommer att föras.
Några nya träningsmoment verkar inte vara aktuella.

- Momenten tar ju slut till slut, säger Håkan Berg.
- Man kan lägga och skjuta. Lägga klot emellan. Det är inte det som är det viktiga - det är att man lyckas många gånger. Om det ligger klot framför och man nio gånger av tio lyckas komma in med sin egen kula på träning är det inga större problem att göra det på tävling heller, menar Berg.

Mängdträning och mentalt fokus låter som förbundskaptenens recept.

Innan det är dags för den luriga EM-uttagningen ska han ta ut landslag till Örestad Open och Stockholm Boule Festival. Dessvärre är det bara två veckor mellan tävlingarna.

- Det är en lite jobbig situation eftersom man förstår att spelarna kanske vill spela i Stockholm även om de inte blir uttagna. Vi har sagt att vi försöker ta ut så snart som möjligt, säger Berg.

Som av naturliga skäl själv är intresserad av att invänta så många tävlingsresultat och observationer som möjligt innan han sätter ihop nya konstellationer att testa inför EM-uttagningen.

- Det är en mycket jämnare grupp vi har att arbeta med nu än tidigare år och det är inte alls så att jag redan har bestämt mig för vilka som ska åka till EM. De som vill visa opp sig ska passa på - jag är öppen för fina prestationer, säger förbundskaptenen.

Publicerad: 2010-04-17

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se