Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Om oss

Svenska Bouleförbundet (SBF) bildades 1977 och har sedan dess haft en stadig tillväxt av både föreningar och föreningsmedlemmar. SBF är sedan 1989 medlem i Riksidrottsförbundet (RF Länk till annan webbplats.).

Idag finns det ungefär 12 000 medlemmar, varav cirka 5 000 har tävlingslicens, i de cirka 230 bouleföreningarna. Föreningarna finns i hela landet, men de mest dominerande områdena är Skåne, Västsverige och Stockholmsregionen.

SBF är organiserat i åtta regionala distriktsförbund (SDF). Bouleföreningarna ingår i det geografiska område som begränsar SDF:en och styrs av SBF:s stadgar.

Alla tävlingsresultat och tävlingskalendern finns på webbplatsen www.sbfonline.se Länk till annan webbplats.. Information om Boule-SM finns på webbplatsen www.boule-sm.se Länk till annan webbplats..

Förbundets kansli finns i Stockholm. Kansliet står för medlems- och föreningsservice, licenshantering, information, kommunikation med förbundsstyrelse och distrikt.

Svenska Bouleförbundet är medlem i CEP Länk till annan webbplats.(Confédération Europeenne de Pétanque), det europeiska bouleförbundet, och FIPJP Länk till annan webbplats.(Fédération International de Pétanque et Jeu Provencal) som är det internationella bouleförundet. FIPJP är i sin tur medlem i CMSB (Confédération Mondial des Sports de Boules). CMSB är en paraplyorganisation för boulesporterna: lawn bowls, sport boules, raffa och pétanque. CMSB arbetar för att göra boulesporterna olympiska. Boule pétanque är därför med i den olympiska familjen som så kallad "recognised sport".

Publicerad: 2022-12-28

Senast uppdaterad: 2024-06-14

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se