Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Mixed-SM för klubblag

Tävlingsupplägg

Mixed-SM för klubblag spelas i formen singel och dubbel. Ett lag består av två damer och två herrar som representerar samma klubb. Ett möte består av fem matcher, en dam- och en herrdubbel, en dam- och en herrsingel samt en mixeddubbel. Segrar i respektive match ger en poäng och i ett möte kan man alltså därmed få totalt fem poäng.

Kval avgörs i respektive distrikt, ett lag kvalificerar sig till finalspelet. I kvalen kan dubbla spelstarter för att göra plats för så många lag som möjligt förekomma, SBF bestämmer slutligt spelupplägg och antal lag per spelort beroende på antalet anmälda lag.

I slutspelet gör de åtta distriktsvinnarna upp om slutsegern. Allt mynnar så småningom ut i en helt avgörande mixeddubbel som avgör vilken förening som blir vinnare i Mixed-SM för klubblag.

Anmälningsförfarande

Alla klubbar är garanterade plats för ett lag i kvalet. Samtliga föreningar kommer att kunna anmäla fler lag och i mån av plats fördelas dessa enligt principen "flest antalet licenser per föreningen".

Anmälningsformulär publiceras här på hemsidan under anmälningsperioden. Klubbansvariga får ange hur många lag föreningen vill delta med i tävlingen. När anmälningsperioden är slut kommer platserna per spelort att fördelas så att alla anmälda får åtminstone en plats och därefter fördelas övriga platser, ett lag i taget, utefter föreningens antal licenser i det avsedda distriktet. När alla som så önskat fått två platser, fortsätter fördelningen med ett tredje lag enligt samma princip och så vidare tills alla platser är fyllda. Då kommer klubbansvariga få anmäla de specifika spelarna i respektive lag.

Ny tävling

Det är en helt ny tävling och det kan komma att behövas göra anpassningar redan i år. Ni finner tävlingsbestämmelserna i menyn och här, skulle ändringar göras informerar vi om detta via vår hemsida och till anmälda lag. Vi kommer efter genomförd tävling göra en större utvärdering och eventuellt då anpassa formatet och bestämmelser.

Tävlingen är bekräftad som officiell tävling till SM-veckan vinter 2025 i Borås.

Publicerad: 2024-06-14

Senast uppdaterad: 2024-06-14

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se