Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Grundtränarutbildning - Steg 1

Svenska Bouleförbundets Grundtränarutbildning innehåller både fysiska träffar och digitala uppgifter, och vänder sig till dig som tränar barn, unga och vuxna. Den genomförs i samarbete med RF-SISU och ger dig en bra grund att stå på i din fortsatta tränar- och ledarroll, oavsett idrott. Utbildningen innehåller både idrottgenerella avsnitt och boulespecifika moment, som till exempel kastteknik.

En förutsättning för att gå utbildningen är att du har genomfört den webbaserade utbildningen Introduktionsutbildning för ledare som finns på SISU Idrottsutbildarnas webbplats.

Grundtränarutbildningen ger en bra inblick i viktiga saker att tänka på i ditt ledarskap, i vilken roll och vilket sammanhang du befinner dig i, och hur du på ett bra sätt möter och skapar goda träningsmiljöer för dina utövare. Grundutbildningen går även igenom vikten av en bred rörelserepertoar, fysiologi och träningslära som ger goda förutsättningar för dig när du ska planera och genomföra träningspass på ett bra och genomtänkt sätt.

Utbildningen innehåller också ett antal valbara moduler i det sista utbildningsavsnittet, såsom Motivationsklimat, Stärk ditt eget ledarskap eller Möta idrottare med funktionsnedsättning.

Ekonomiskt stöd
Ni som tillhör en idrottsförening i RF-SISU Sörmland kan ta kontakt med er Idrottskontakt och höra om ni kan söka 1800kr via RF-SISU Sörmland. Om din förening tillhör något annat RF-SISU distrikt kontakta kansli@svenskboule.se. Resor och boende bokar deltagaren själva. Deltagare kan via sina föreningar söka stöd via Svenska Bouleförbundets Återstartsstöd för åtminstone del av kostnaderna för resa och boende kopplat till utbildningen.

Se kursplanen här: Grundtränarutbildning Steg 1 Pdf, 538.3 kB.

 

Nästa utbildningstillfälle:

20 feb Digital uppstartsträff via Teams, ca 2-3 timmar.

9-10 mar Fysisk träff i Södertälje med teoretiska och praktiska moment.

15 maj Digital uppsamlingsträff via Teams.

Mellan varje träff ska deltagarna också utföra hemuppgifter som beräknas ta totalt ca 10-12 timmar i anspråk.

Sista anmälningsdag är 18 februari och ni anmäler er via denna länk Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Här finns inbjudan i pdf-form: Inbjudan GUT mars 2024 Pdf, 601.5 kB.

 

 


Publicerad: 2024-06-05

Senast uppdaterad: 2024-06-05

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se