Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Idrottens värdegrund

Svenska Bouleförbundet är medlemmar i Riksidrottsförbundet. All vår verksamhet och alla våra föreningars verksamhet ska därmed bedrivas i linje med den svenska idrottsrörelsens värdegrund.

Idrottsrörelsens verksamhetsidé:
Vi bedriver idrott i föreningar för att ha roligt, må bra och utvecklas hela livet.

 

Idrottens värdegrund

Glädje och gemenskap
Glädje och gemenskap är starka drivkrafter för att idrotta. Vi vill bedriva och utveckla all verksamhet så att vi ska kunna ha roligt, må bra och prestera mera.

Demokrati och delaktighet
Föreningsdemokratin innebär att alla medlemmars röst har lika värde. Delaktighet innebär att alla som deltar får vara med och bestämma om och ta ansvar för sin verksamhet. Demokrati och delaktighet ska utövas jämställt och oavsett bakgrund.

Allas rätt att vara med
Allas rätt att vara med innebär att alla som vill ska kunna vara med utifrån sina förutsättningar. Alla som vill, oavsett nationalitet, etniskt ursprung, religion, ålder, kön eller sexuell läggning samt fysiska och psykiska förutsättningar, får vara med i föreningsdriven idrottsverksamhet.

Rent spel
Rent spel och ärlighet är en förutsättning för tävlande på lika villkor. Det innebär att följa överenskommelser och leva efter god etik och moral. Detta inkluderar bland annat att aktivt arbeta mot doping, matchfixing, osund ekonomi och annat fusk samt mot mobbing, trakasserier och våld såväl på som utanför idrottsarenan.

 

Idrotten Vill
Idrottsrörelsens idéprogram heter Idrotten Vill, och beskriver visionen och idén om idrott som en bärande samhällskraft. Du kan läsa mer och ladda ner hela idéprogrammet HÄR Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad: 2024-06-05

Senast uppdaterad: 2024-06-05

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se