Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

ParaBoule

Sedan juli 2023 är Eva Viding Bussell anställd på heltid med ansvar för Projekt ParaBoule, som är Bouleförbundets satsning på att utveckla paraverksamheten inom svensk boule.

ParaBoule omfattar fyra områden:

  • Kartläggning av nuvarande verksamhet i distrikt och föreningar. Det innefattar bland annat en föreningsenkät, besök hos föreningar och distrikt, studiebesök på tävlingar, intervjur med utövare med mera.
  • Internationell verksamhet, dvs. kontakt med de internationella bouleförbunden angående klassificering och tävlingsverksamhet.
  • LOK-stöd för paraboule. Syftet är att informera distrikt och föreningar om användningen av LOK-stöd även för parautövare för att öka antalet rapporteringar.
  • Boccia - återuppta dialogen med Parasportförbundet om ett eventuellt övertagande av boccian som gren inom boulen.

Kontakta gärna Eva om du har frågor, funderingar eller idéer om paraboule!

eva.vidingbussell@svenskboule.se

0722-473 845

 

ParaMe

ParaMe är en tjänst av Parasport Sverige för personer med funktionsnedsättning att hitta sin idrott. Den samlar helt enkelt träning för personer med funktionsnedsättning på ett och samma ställe, www.parame.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Genom att registrera er förening på sajten ökar möjligheterna att fler personer hittar till just er. Registreringen är gratis och innebär inga andra förpliktelser än att ni välkomnar personer med funktionsnedsättning att komma och spela hos er. Ni kan se det som att slå två flugor i en smäll: Ni får förhoppningsvis fler medlemmar till er förening samtidigt som fler personer med funktionsnedsättning kommer i rörelse och mår bättre i vardagen.

Föreningen kan, men behöver inte, ha en specifik verksamhet för personer med funktionsnedsättning. Ett tips är att göra registreringen i samråd med föreningens styrelse och att berätta för ledare att föreningen finns på ParaMe.

 

Föreningsenkät

Just nu ligger det en enkät ute som riktar sig till alla bouleföreningar, med frågor om paraverksamhet, anläggning, utövare 26+ samt barn och ungdom. Vi uppmuntrar alla föreningar att svara på enkäten för att hjälpa Bouleförbundet att samla in statistik om boulen i Sverige som kan hjälpa oss att utveckla sporten långsiktigt. Det är fritt fram för alla i föreningen att svara på enkäten, inte bara styrelsen.

Du hittar enkäten här: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSePwEMjgkQTVujQFObJg-jKvPWS7wAuwKCX6T_gptqFcsi7ew/viewform Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad: 2023-10-19

Senast uppdaterad: 2023-10-19

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118060 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se