Gå till innehåll
Sydsvenska Bouleförbundet
Sydsvenska Bouleförbundet

Rapport från kvalet.

placeholder

I lördags (den 27/1) var det då dags för kvalet till mötet mot Danmark.

Kvalet samlade tolv stycken fyrmannalag med herrar. Nytt för i år är att vi även ska ha ett damlag med. I kvalet var två stycken lag med. Det är synd att vi inte lyckades locka fler damlag men ett stort tack till de två lagen som ställde upp.

Samtliga kompletta laguppställningar kan ni se på distriktets Facebook sida, samt all information angående mötet finner ni på hemsidan under tävling. Där finner ni även alla resultat ifrån kvalet.


Herrarnas kval genomfördes först med tre stycken grupper med fyra lag i varje grupp.
Gruppettan och grupptvåan gick slutspel. Väl i slutspelet så möttes en gruppetta och en grupptvåa. Vinnaren där kvalificerade sig för danskmötet. I Gruppspelet spelades det två dubblar parallellt per möte.


I grupp ett hade samtliga fyra lag en teoretisk chans till topp två placering inför sista mötet. lag Flemming Ipsen och lag Mats Blomstrand hade tre segrar och lag Aleksander Pernat och lag Per-Olof Larsson hade varsin seger var. I sista gruppspelsmatchen möttes Lag Ipsen och lag Blomstrand. För att något av de andra två lagen skulle ha en chans att nå topp två så var något av Ipsen och Blomstrand tvungna att förlora bägge de avslutande dubblarna. Men detta skedde inte utan lagen vann varsin dubbel och slutade på fyra segrar. Lag Larsson gjorde vad de kunde och vann bägge sina dubblar med det räckte alltså inte.


I grupp två hade tre lag chansen att ta en av de två plasterna. Endast Lag Peter Bengtsson var avsågade. I lag Bill Jakobsson var tre av fyra spelare med förra året, De var illa ute inför sista mötet. Inför sista mötet hade lag Gert Olsson och lag Ib Christensen tre segrar var och Lag Jakobsson hade två segrar. Lag Bengtsson hade inga segrar. I sista mötet skrällde lag Bengtsson lite och vann en av två dubblar. Lag Olsson slog lag Christensen med 13-0 i första dubbeln så när deras sista dubbeln pågick så stod det klart att om lag Christensen förlorade den matchen så skulle Lag Jakobsson gå vidare och om de vann matchen så skulle Christensen ta andraplatsen på Jakobssons bekostnad. Nu vann Lag Olsson matchen med 13-7 och Lag Jakobsson lyckades ta sig till andra plats.


I grupp tre var Lag Dan Edman favoriter då de har varit med i de senaste årens möten. Men de inledde skakigt och inför sista mötet låg de på en tredjeplats med två segrar. Etta låg lag Pontus Ekman och tvåa låg lag Kenneth Bengtsson med tre segrar var. De skulle dessutom mötas i sista mötet. Lag Edman var tvingade att vinna bägge matcherna mot lag Ivam Balic som hittills inte vunnit någon match för att gå vidare. De vann bägge matcherna och i det andra mötet vann lagen varsin match. Detta innebar att lag Edman och lag Ekman tog sig vidare.


Nu var det dags för tre avslutande möten där vinnarna i varje möte skulle kvalificera sig för Danskmötet. I slutspelet spelades först en trippel och sedan avslutades det med två dubblar. Först till två vunna matcher.

I första mötet möttes Lag Dan Edman och Lag Bill Jakobsson. Bägge dessa lagen var med förra året och nu skulle alltså ett av lagen slås ut. Lag Edman vann trippeln med 13–9 så det innebar att Lag Jakobsson var tvungna. att vinna bägge dubblarna. Första dubbeln vann Mikael Nilsson och Matts Lindén med 13–3 över Yngve Evaldsson och Leif Ljungsryd. Med det resultatet så hade lag Jakobsson kvitterat mötet. I den sista dubbeln gjorde Dan Edman i par med Benny Olsson upp med Bill Jakobsson och Sven Jönhede. Lag Jakobsson gick segrande ur denna batalj med 13–6 och vann mötet med 2–1 och var klara för mötet med Danmark.


I det andra mötet möttes Lag Gert Olsson och Lag Mats Blomstrand. Här vann Lag Blomstrand trippeln med 13–7 och gick in till dubblarna med ett övertag. I den första dubbeln spelade Gert Olsson och Antonio Patron mot Thomas Wiede och Bo Persson. I den andra dubbeln spelade Jonny Patron och Håkan Paaske mot Mats Blomstrand och Leif Jönsson. Thomas och Bo vann sin match med 13–4 och därmed vann lag Blomstrand hela mötet och tog nästa plats till mötet mot Danmark.


I tredje mötet möttes lag Flemming Ipsen och lag Ekman. Lag Ipsen vann trippeln med 13–5. När det var dags för dubblarna så var alltså lag Ekman tvungen att vinna bägge dubblarna. I den första dubbeln ställde lag Ipsen upp med Flemming Ipsen och Michael Uppström och de mötte Ralph Nordström och Iwe Krüger. I den andra dubbeln ställ Ipsen upp med Jerry Käsper och Ante Turkalj och de mötte Clas Janson och Pontus Ekman. Det var den andra dubbeln som tog slut först och den vann lag Ipsen med 13–11 och därmed var de klara som tredjelag till mötet med Danmark


I damernas kval ställde två lag upp. Lag Lynn Ljungberg och Lag Tjäderkvist.

I damernas kval var det först till fem vunna matcher som gällde.


De började med att spela en trippel och en singel samtidigt. Här vann lag tjäderkvist trippeln med 13–7 och singeln med 13–3 och hade därmed gått fram till en 2–0 ledning i mötet.

I följande avdelning spelades två dubblar. Här vann lag Ljungberg bägge dubblarna med 13–4, 13–7 och hade därmed kvitterat mötet till 2–2.

Nu var det återigen dags för två dubblar. Här vann lagen varsin match och det stod nu 3–3 i mötet.

I nästa avdelning var det en trippel och en singel, Här vann lag Tjäderkvist trippeln klart med 13–1.

I den återstående singeln vann Pia Wirentoft-Lindberg med 13–9 mot Jovanka Kristiansson och fastställde resultatet till 5-3 till Lag Tjäderkvist som därmed var klara för mötet med Danmark.

 

 

Publicerad: 2024-01-29

Senast uppdaterad: 2024-02-13

Lagen som kommer representera Sydsvenska

B Tjäderkvist, E Carlsson, A Ramm-Ericson & P Wirentoft-Lindberg

B Jacobsson, M Lindén, M Nilsson & S Jönhede

F Ipsen, J Käsper, A Turkalj & M Uppström

M Blomstrand, L Jönsson, B Persson & T Wiede

Postadress

Tallvägen 5, 282 74 Hästveda

C/O Emelie Olsen

Kontakta oss

info@sydsvenskboule.se

Ordförande Anders Ståhl
0706 - 47 94 77