Gå till innehåll
Sydsvenska Bouleförbundet
Sydsvenska Bouleförbundet

Årsmöte

placeholder

Sydsvenska Bouleförbundets årsmöte 2024-03-02

 

I lördags träffades representanter från 23 av våra 33 klubbar i distriktet för att avhålla bouleting och årsmöte. Dagen inleddes med bouleting där vi gick igenom motionerna inför SBF:s förbundsmöte i april. Ett drygt tiotal motioner hade lämnats in omfattande ett väl varierat antal ämnesområden. De motioner som orsakade mest diskussion var nog de som handlade om enhetlig klädsel. En grov sammanfattning får bli att vi är ense om att vi vill ha tillbaka enhetlig klädsel (framför allt i klubbundna tävlingar) men inte helt överens om hur detaljreglerna ska utformas och av vem. Förbundsstyrelsen hade också lämnat ett förslag om att ge enskilda medlemmar rätt att skicka in motioner till förbundsmötet, något som vårt årsmöte höll med om kunde vara bra att testa.

 

Efter avbrott för en välsmakande lunch (dansk fleskestej) gick vi igenom de sedvanliga punkterna på dagordningen. Verksamhetsberättelse, ekonomisk berättelse, revisorernas berättelse och ansvarsfrihet avverkades relativt snabbt och med få frågor. Styrelsen hade lagt ett förslag på nya stadgar med några små och några lite större förändringar, bl. a ändringar i hur disciplinnämnden utses (inte längre val på årsmötet) och att utdrag ur belastningsregistret ska visas upp när man har ett uppdrag i föreningen som innebär att man har direkt och regelbunden kontakt med barn. Några motioner hade inte inkommit så den punkten hoppades över och vi gick raskt vidare till beslut om årsavgift (oförändrad 2 000 kr per år), verksamhetsplan och budget.

 

Det formella beslutet om handlingarna till förbundsmötet avklarades också tämligen raskt och sedan kom vi till valen. Till distriktsordförande för verksamhetsåret omvaldes undertecknad (Anders Ståhl, HLS) och på de tre ledamotsplatser som var uppe för val i år omvaldes Yngve Evaldsson, LVÄ och nyvaldes Emelie Olsen, TBG medan den tredje platsen lämnades vakant. Valberedningen har haft det besvärligt med att hitta fler kvinnor som vill jobba i styrelsen och vi hoppas nu att vi under året kan hitta någon som vill tillhöra vår styrelse. Möjligheten finns ju att adjungera in någon om den situationen skulle uppstå att någon hittas tämligen snabbt. De tre övriga i styrelsen (som sitter kvar ett år till) är Fredrik Nordfors Dahl, HBK, Thomas Trobäck, KLL och Magnus Jacobsson, HLS.

 

En viktig fråga är vilka som kan representera distriktet vid årets förbundsmöte och den här gången blev det Torsten Lagerkvist, Ulf Ivarsson och Maria Kindberg som valdes. Dessa kompletteras av tre av styrelsens medlemmar, Anders Ståhl, Fredrik Nordfors Dahl och Yngve Evaldsson. Dessutom åker Emelie Olsen dit som ledamot i SBF:s valberedning så distriktet är väl representerat på årets förbundsmöte.

 

Efter val av valberedning, där Gunilla Leandersson ersätter Karin Morän som ledamot, var det dags för prisutdelning för Hallsvenskan 2023. Välförtjänta priser till hårt kämpande lag i fem divisioner delades ut. Det här året hade styrelsen två ledamöter som valde att inte kandidera för omval. Pontus Björk Zaar var tyvärr inte på plats men fick sin avtackningspresent via mejl från Boulebar. Däremot var Gunilla Leandersson på plats och fick motta ett litet bevis på styrelsens uppskattning av hennes arbetsinsatser genom åren. Gunillas glädje och engagemang kommer att vara saknat och vi hoppas att de egenskaperna kommer väl till pass när hon nu ska försöka få fler kvinnor till kommande styrelse. Efter avtackningen återstod bara för undertecknad att avsluta årsmötet och påbörja det nya verksamhetsåret med ett konstituerande styrelsemöte.

 

Som jag sa i lördags, vi ses på banorna!

 

Anders Ståhl

Ordförande SSBF

 



Publicerad: 2024-03-04

Senast uppdaterad: 2024-03-24

Prisutdelning samt avtackning

Postadress

Tallvägen 5, 282 74 Hästveda

C/O Emelie Olsen

Kontakta oss

info@sydsvenskboule.se

Ordförande Anders Ståhl
0706 - 47 94 77